(ez nem az eredeti edirnei változat)
Hozzávalók:
50 dkg bárány- vagy borjúmáj (szárnyas májjal
helyettesíthető, én jelen esetben ezt tettem)
10 dkg liszt a beforgatáshoz
Só, bors, citromlé
Napraforgó olaj a sütéshez
A körethez:
2 fej vöröshagyma
Só, sumac, citromlé, petrezselyem
paradicsom
Kezdjük az ételt a körettel: a meghámozott vöröshagymát karikákra vágjuk, lesózzuk és állni hagyjuk.
A májat kisebb darabokra vágjuk. Sütés előtt azonban alaposan itassuk le a nedvességet róla! Forgassuk bele a lisztbe, majd a serpenyőben felforrósított olajban süssük meg.
A hagymából alaposan csavarjuk ki a levét, hintsük meg sumak-kal és petrezselyemmel. A tálalótányérra halmozzuk a májat, kevés citromlével megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk. Mellé teszünk a hagymasalátából, néhány karika a máj tetejére is jusson. Paradicsomot is kínálunk hozzá.
Afiyet olsun!
2014-01-07
Szegedi Ági /Turkinfó