Birkózó Eb: Lévai Zoltán és Vitek Dáriusz sem jutott be az elődöntőbe

Kép forrása: www.birkozoszov.hu

A budapesti birkózó Európa-bajnokságon a kötöttfogásúak 130 kilogrammos kategóriájában szereplő Vitek Dáriusz legyőzte svájci ellenfelét, majd nem bírt a törökök klasszisával, a négyszeres világbajnok, tízszeres Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes Riza Kayaalppal. A török döntőbe jutott, így Vitek – a pénteken bemutatkozó magyarok közül egyedüliként – vigaszágas lesz szombaton.

Az U23-as Európa-bajnok Vitek Dáriusz a selejtezőben 2:1-re legyőzte a svájci Delian Alishahit, így a négy közé jutásért szőnyegre léphetett a nehézsúly extraklasszisa, a négyszeres világ-, tízszeres Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes török Riza Kayaalp ellen. A magyar fiú tisztesen helytállt, de 6:0-s vereséget szenvedett. Jó eséllyel szombaton a vigaszágon bizonyíthat, ehhez döntőbe kell jutnia a töröknek.

„A meccs előtt nem tudtam, mire készüljek pontosan. Hát… Borzalmasan kemény volt. Jelenleg nincs meg az az erő bennem, amivel ütőképes lehetek ellene. Jóval könnyebb vagyok a többieknél, de szépen építkezünk, dolgozunk azon, hogy minél több izmot építsünk rám. Tanulságos meccs volt!” – mondta Vitek Dáriusz a mérkőzés után.

Kecskeméti Krisztián (63 kg) az U23-as vb-második török Ahmet Uyarral birkózott, és vesztesen hagyta el a szőnyeget, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat.

A vigaszági folytatásra csak Vitek Dáriusznak lesz lehetősége szombaton. A friss U23-as Eb-győztes legyőzője, Riza Kayaalp az elődöntőben is győzni tudott. A 130 kilogramm vigaszágán a 2020-as Eb-győztes román Alin Alexuc Ciurariuval kell megküzdenie a bronzmérkőzésre jutásért.

További részletek

Forrás: www.nemzetisport.hu