Bezelyeli tavuk (Zöldborsós csirke) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

500 g csirkemell
1 pohár zöldborsó (fagyasztott, vagy konzerv is lehet)
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
2 db paradicsom
1 ek sűrített paradicsom
1 ek olívaolaj
1 kk őrölt bors

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd a felforrósított olívaolajon, egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, rádobjuk, amint érződik az illata, hozzáadjuk a meghámozott és karikákra vágott sárgarépát. Amikor a répa puhulni kezd, beletesszük a csirkehúst, együtt pároljuk tovább. A paradicsomokat először forró, majd hideg vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, lereszeljük. A sűrített paradicsommal együtt az ételhez adjuk, amit ezután sózunk, fűszerezünk, beletesszük a zöldborsót, végül felöntjük egy pohár vízzel. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. A petrezselymet finomra aprítjuk, tálalás előtt meghintjük vele a csirkét.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo