Ayşe Kulin: Aylin

Egy rendkívüli nő élete

Ki is volt Aylin, ez a felettébb okos, eltökélt, bátor, érzékeny és szeszélyes asszony, aki olyan színes, izgalmas, termékeny életet élt, amely csak kevés embernek adatik meg?

Aylin, kora egyik legkiválóbb pszichiátere, egy oszmán hagyományokkal rendelkező jómódú török családban nevelkedett fel Ankarában. Fiatalon egy párizsi kirándulás alkalmával beleszeretett egy arab hercegbe. Mindent félredobva feleségül ment hozzá, önként bezárkózva a herceg aranykalitkájába, hogy aztán ugyanolyan gyorsan ki is repüljön onnan.

De ő volt az a világmegváltó hippi lány is, aki szakadt farmerjában a szabadságdalokat éneklő virággyerekekel együtt üvöltözte, hogy „Szeretkezz, ne háborúzz!”

Többször ment férjhez, végül pszichiáterként New Yorkba emigrált, hogy a híres  hollywoodi filmgyártó felesége legyen. Aylint azonban ez a házasság sem elégítette ki, így a munkájába menekült: az amerikai hadseregbe, hogy az Öböl-háború lelki sérültjeivel foglalkozzon.

A könyv Ayliról szól; az amerikai hadsereg tisztjéről, aki elnyerte az érdemrendet, és aki két év alatt emelkedett az ezredesi rangra.

Arról a nőről szól, aki nem fért bele semmilyen kategóriába, aki számára szűknek bizonyultak a városok és a földrészek… A vakmerő asszonyról, akinek mozgalmas életét szakmai sikerek kísérték és a végtelen magány, valamint a mindent elsöprő viharos szerelmek, és nagy csalódások…

A cikk folytatása >>>

Kötésmód:Füles kartonált
Oldalszám:448
ISBN:978-615-5334-97-9
Kiadó: Trivium