Aluinvent-DVTK: Telt ház lehet az év összecsapásán

Miskolc – Az idei év egyik legnagyobb meccsének tűnik a diósgyőri kosarasok számára a csütörtökön 18.30-kor a miskolci városi sportcsarnokban sorra kerülő Aluinvent-DVTK – Galatasaray összecsapás, amelyet az Európa Kupa keretén belül rendeznek meg, és amelynek a tétje az, hogy melyik együttes jut a mezőny 8 legjobb csapata közé.

A kupa­rendszerű párharc első találkozóján, múlt hét csütörtökön Isztambulban egy ponttal nyert a török gárda (77-76 volt az eredmény), és ezt a hátrányt kellene ledolgoznia a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz.

A kinti találkozón több jó egyéni teljesítmény volt a piros-fehéreknél, Putnina mellett az amerikai Walker-Kimbrough is kiemelkedően játszott. Utóbbi játékosnak oroszlánrésze volt abban is, hogy a DVTK legutóbbi mérkőzését, a vasárnapi hazai bajnokit, a PEAC-Pécs elleni presztízsmeccset győzelemmel abszolválta (86-75 lett az eredmény).
Lábukban, kezükben, fejükben

– Kiváló labdákat kaptam a csapattársaimtól, nekem az volt dolgom, hogy asszisztokká váljanak az átadásaik. De nem az én játékom volt az érdekes, hanem a többieké, a csapat tagjai nagyon fegyelmezetten és motiváltan küzdöttek végig, mind a két meccsen – mondta Shatori Walker-Kimbrough, aki arra a kérdésre, hogy mi szükséges ahhoz, hogy visszavágjanak a Galatasaraynak, és továbbjussanak, így felelt: – Csak és kizárólag a kemény, pontos védekezés az, ami megalapozhatja a továbbjutást. Ebből meríthetünk jó ritmust a támadásokhoz, a gólszerzéshez.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy melyik csapatot tartja esélyesebbnek az első meccs után a továbbjutásra.

– Most még nincs különbség az esélyek között, de ha valóban telt ház lesz, ahogy arra az elővételben eladott jegyekből számítani lehet, akkor ez emeli az esélyeinket – válaszolta a 23 éves amerikai sportoló. – De ne felejtsük el, hogy az Európa Kupa címvédője lesz az ellenfelünk, és több olyan játékosuk is van, akiknek komoly Euroliga- és WNBA-tapasztalat van a lábukban, a kezükben és mindenekelőtt a fejükben. Rendkívüli alázat és egymás iránti bizalom kell ahhoz, hogy elérjük a célunkat, hogy megnyerjük a meccset.

Folytatás

Forrás:www.boon.hu