Ağlayan pasta („Síró” torta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni 1243

4 db tojás
1 pohár kristálycukor (2 dl-es a pohár)
1 pohár liszt
4 ek tej
3 ek kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor

A tészta „áztatásához”:

1 pohár hideg tej

A tetejére:

2 cs. krem şantı (ennek híján tejszínhabpor)
2 pohár tej
1 cs. csokoládészósz (én 2 ek kakaóporból és 4 ek kristálycukorból, víz hozzáadásával készítettem, a végén 1 tk margarinnal kevertem el)
Kókuszreszelék

itthoni 1245

Egy mélyebb tálban habosra keverjük a tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Összekeverjük a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos keverékhez adva, a 4 ek tejjel hígítva, tovább verjük, kb. 5 percig. Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 170°-ra előmelegített sütőben megsütjük. Tálcára borítjuk, tetejét megszurkáljuk (pl. hústűvel), majd egy kanál segítségével egy pohár tejjel átitatjuk. Félretesszük hűlni.

itthoni 1246

Amíg hűl a tésztánk, felverjük a krem şantıt (habport) a tejjel. Felhasználásig hűtőbe tesszük. Elkészítjük a csokoládészószt, azt is kihűtjük.

A tészta tetejére simítjuk a habot, rálocsoljuk a csokoládészószt, végül a tetejét meghintjük egy kis kókuszreszelékkel. Hűtés után szeleteljük.

itthoni 1247.1

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo