A Sopron Basket kiütötte a Galatasarayt az Euroligában

Kép forrása: www.pikrepo.com

A Sopron Basket nem sziporkozott, de magabiztosan győzte le 73-44-re a Galatasarayt a női kosárlabda Euroligában, a török csapat a viszontagságos utazás után teljesen elfáradt a mérkőzés végére. A magyar bajnoknak így esélye van a csoportelsőség megszerzésére is.

Kalandosan, de csak összejött ez a meccs is! A Galatasaray időben elindult kedden a mérkőzésre, ám a hatalmas hóvihar miatt lezárták az isztambuli repülőteret, és törölték az összes aznapi járatot. A török klub jelezte a soproniaknak és a FIBA-nak, hogy szeretné elhalasztani a mérkőzést, ám mindkét helyről nemleges választ kapott – egész egyszerűen nincs hova halasztani. A Sopron Basket szombaton döntő fontosságú meccset játszik, akkor pótolja be ugyancsak hazai pályán a korábban elmaradt Fenerbahce elleni találkozóját, ráadásul a sűrű versenyprogram miatt a nemzetközi szövetség a jövő héten szeretné mindenféleképpen lezárni az Euroliga csoportkörét.

Az a kompromisszum született, hogy ha a Galatasaray szerda reggel el tud indulni, akkor lesz meccs, de a törökök kérésére nem aznap este 18, hanem 21 órai kezdettel. A magyar klub erre úgy is rábólintott, hogy tudta, hétköznap ez nem éppen közönségvonzó időpont. Végül a vendégek délelőtt 10 órakor landoltak Bécsben és egy óra múlva már el is foglalták a szállásukat Sopronban. A viszontagságos utazás nyilván rontotta az esélyeiket, ám ettől a Galatasaray a kontinens egyik legjobb csapata, és úgy érkezett Magyarországra, hogy nincs több hibázási lehetősége, ha a nyolcaddöntőbe akar jutni. A Sopron viszont a decemberi hullámvölgy után még harcban áll az első helyért is, ehhez nyernie kellett, és a végső szót ebben az esetben alighanem a már említett szombati, Fenerbahce elleni mérkőzés mondja ki a csoportelsőségről.

Folytatás

Forrás: magyarnemzet.hu