0,5 kg tengeri hal (fontos, hogy haltörzs legyen, ne filé)
4 gerezd fokhagyma
5 ek. olívaolaj
2 ek. rozmaring
2 ek. gránátalmaszirup (nar ekşisi) – ha ez nincs itthon, de mindenképp szeretnénk elkészíteni az ételt, használjunk balzsamecetet
Só, bors
A halak törzsét 2-3 cm-enként beirdaljuk, kicsit mélyebben. A fokhagymagerezdeket felszeleteljük, jól belenyomkodjuk a mélyedésekbe.
Egy tálban összekeverjük a rozmaringot, olívaolajat, gránátalmaszirupot. A halakat bedörzsöljük sóval, borsozzuk, majd minden oldalukon bekenjük a páccal. Tepsibe tesszük, forró sütőben, egyszer átforgatva, pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, salátával tálaljuk.
2014-11-10
Szegedi Ági / Türkinfo