1 cs. baklavához való yufka vagy réteslap
Tahini (szezámmag paszta)
Vaj (használhatunk olajat is)
Durvára vágott dió
Cukor (ízlés szerint)
A vajat olvasszuk fel. Enyhén lisztezett deszkára egyet terítsünk ki a tésztalapok közül. Vékonyan locsoljuk meg olvasztott vajjal (vagy étolajjal), majd terítsünk rá egy újabb tésztalapot. Ezt kenjük meg tahinivel, és hintsünk rá egy kevés kristálycukrot. A következő lapot ismét vajazzuk (olajozzuk), a negyedikre pedig tahini és cukor kerüljön. Ezt ismételjük meg még kétszer, azaz 8 lap tészta legyen egymás tetején.
A legfelső tésztalapot vékonyan kenjük meg tahinivel, szórjuk rá a durvára vagdalt diót, végül cukrozzuk meg. Tekerjük fel roládszerűen, a szélét kenjük meg olvasztott vajjal (olajjal), hogy kellőképpen összetapadjon. Éles késsel vágjuk fel a tekercset kb. 2-3 cm-es szeletekre, majd az így kapott csigákat tegyük kivajazott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe. Forró sütőben (200°-on) süssük addig, míg színt kap.
Szegedi Ági / Türkinfo