Hozzávalók:
3 db tojás
1 török teáspohár cukor (1,5 dl)
1 marék spenót
4 ek liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
A töltelékhez:
1 cs. krem şantı (tejszínhabpor, de habtejszín is lehet)
1 pohár (2 dl) tej
2 ek kókuszreszelék
Banán
Banán
Tejszínhab
A tészta áztatásához:
5-6 ek tej
A süteményt a spenóttal kezdjük. Vágjuk nagyon apróra, majd egy kisebb edényben, kb. fél török teáspohár vízzel főzzük puhára. Alaposan szűrjük le, hagyjuk kihűlni. A sütőt melegítsük elő kb. 165°-ra.
Egy mélyebb tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral verjük fel habosra. Adjuk hozzá a spenótot, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kb. 7-8 perc sütés után vegyük ki a sütőből, nehogy túlsüljön és száraz legyen! A sütőpapírral együtt még forrón tekerjük fel, burkoljuk be nedves konyharuhával, hagyjuk így állni, míg felveszi a rolád formát. Ez alatt készítsük el a tölteléket.
A habport keverjük el a tejjel, majd verjük fel. Ha habtejszínünk van, szintén verjük fel, miután ízlés szerinti cukrot adtunk hozzá. Végezetül keverjük bele a kókuszreszeléket.
Tekerjük ki a tésztát, óvatosan húzzuk le róla sütőpapírt. Locsoljuk meg a néhány ek tejjel. Kenjük meg a habbal, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. A hámozott banánokat egészben tegyük bele (kb. 2 db fér el benne), majd ismét tekerjük fel. Tetejét díszítsük a félretett tejszínhabbal és néhány karika banánnal. Tálalás előtt hűtőszekrényben hagyjuk állni kicsit.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo