Hozzávalók: # 1 tojás # 3/4 pohár liszt # 1 pohár barna cukor (lehet kevesebbet is, ha nem annyira édesszájúaknak készül) # kb. 1 liter tej # 20 dkg fekete szeder # kókuszreszelék ízlés szerint # kb. 15 dkg keksz (háztartási vagy édes keksz) # lehetőség szerint vanília Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a tejet, a tojást, a kókuszreszeléket együtt felforraljuk, közben folyamatosan (!) kevergetjük, mert nagyon könnyen odaég, leragad a tej miatt. Közben egy hőálló tálba tördeljük bele a kekszet, nem kell ledarálni, csak tördelni, hogy darabos legyen. Amikor a tejes massza felforrt, vegyük le a tűzről, és kézimixerrel verjük habosra. Utána keverjük bele a szedret óvatosan, és mehet a kekszre. Miután szobahőmérsékletre hűlt, tegyük a hűtőbe, s tartsuk ott tálalásig. Jó esetben pudingszerűre dermed. 🙂 A szedret lehet helyettesíteni banánnal, eperrel, de a szeder a legjobb szerintem savanykás íze miatt.