WRC: okos stratégia, problémakerülés, gyorsaság… a Török Rali következik

Egy régi-új helyszín következik a Rali Világbajnokságban a hétvégén.

Mostantól az év végéig már csakis murván állnak rajthoz a csapatok.

2018-ban hét év kihagyás után tért vissza a Rali Világbajnokságba a Török Rali. A Lengyel Rali helyét átvevő helyszín nagy túlélőnek számít, hiszen az elmúlt években hol kiesett, hol visszakerült a versenynaptárba. Korábban tél végén, nyáron vagy éppen ősszel rendezték meg ezt a megmérettetést, de legutóbb egy nagy fordulattal áprilisra került a verseny. Az időjárásra idén valószínűleg nem lesz panasz, így ősszel sem. Verőfényes napsütést jósoltak és esőnek nyoma sem lesz. 35 fokos hőmérséklet várható, amivel az év egyik legforróbb ralija vár a mezőnyre, s bizony ez sem könnyíti meg a csapatok dolgát.

Por, forróság és nagyon töredezett utak fogadták a világbajnoki ralimezőnyt 2018-ban Törökországban. Egy nagyon drámai versenyt követően Ott Tanak ért célba, s húzta be tripláját azután, hogy Finnország és Németország után egy teljesen más terepen, Törökországban is elsőként ért célba. Igaz ehhez sok élmenő balszerencséje is hozzájárult. Tanak mögött Jari-Matti Latvala és Hayden Paddon állhatott még fel a dobogóra.

Németországban augusztus végén totális Toyota-uralom volt, előtte Finnországban pedig két Toyota-pilóta is dobogóra tudott állni. Ez érthető módon nem tetszik a Hyundainak és Andrea Adamo csapatfőnöknek. 44-ről nyolc pontra olvadt a Hyundai előnye a gyártók között, s mivel még négy verseny van hátra, van félnivalója az alzenaui csapatnak.

„Keményen hajtottunk azért, hogy az autóink még versenyképesebbek legyenek idén, hiszen nagyon szoros a csata az első helyért. Az előnyünk csökkent, így most meg kell dupláznunk az erőfeszítéseinket, hiszen közeledik a szezonvég, s a gyártói világbajnoki címre hajtunk. Mindent beleadunk, hogy fel tudjuk venni a harcot az ellenfeleinkkel a maradék ralikon.” – szögezte le Adamo.

A Török Rali egy régimódi verseny lesz, ahol a győztes babér a legjobb mentális és fizikai képességű versenyző fejére kerül. Sebastien Ogier, aki a hírhedten nehéz Akropolisz Ralin is hajtott már elmondta, hogy még az a verseny sem ért a Marmaris-központú rali nyomába. „Törökország minden más ralinál keményebb. Nagyon kövesek az útjai, és ezek a nagyméretű kövek a versenyvonalra kerülve nehezítik a résztvevők dolgát. Törökország nagy kihívás az autónak is, kisebb sebességnél ugyanis nehezebben hűlnek az alkatrészek.”

Folytatás

Forrás: www.automotor.hu