World Press Photo díj Elif Öztürk török fotós részére

Az elmúlt napokban hirdették ki Amszterdamban a World Press Photo 2019 díjak nyerteseit. Az Anadolu Hírügynökség fotós munkatársa, Elif Öztürk képe harmadik helyezést ért el Sporttörténetek kategóriában.

Elif Öztürk, az AA tudósítója, az edirnei Kırkpınar Olajbirkózó Bajnokságon készítette fényképét, melyet a kiváló harmadik helyezéssel díjaztak saját kategóriájában. Ő az első török női fotóriporter, aki ebben ez elismerésben részesülhetett.

Öztürk megköszönte támogatói és szerkesztői segítségét, illetve elmondta, hogy mérhetetlenül büszke arra, hogy török nőként először vehet át World Press Photo elismerést.

A díjazott képeket világszerte kiállítják, így minden évben 45 országban több mint 4 millió látogató nézheti meg majd fényképét.

Meg kell említenünk, hogy egy magyar fotósra is büszkék lehetünk idén. Máté Bence Túlélési ösztön című békás fényképe nyerte az év sajtófotóit elismerő díjat természetfotó kategóriájában.

(1955 óta segíti és reklámozza a nemzetközi sajtófotózást egy holland non-profit társaság, ismert nevén a World Press Photo, mely a holland királyi család támogatásával működik.)

Forrás: Anadolu Ajansı

Erdem Éva – Türkinfo