Vincenzo Montella elárulta, mit szeret Törökországban

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Vincenzo Montella szövetségi kapitány büszke arra a szellemre, amelyet a török labdarúgó-válogatott az Ausztria elleni nyolcaddöntő alatt mutatott a pályán a németországi kontinenstornán. Úgy véli, egy edző számára mindig felemelő érzés, amikor ezt láthatja.

Vincenzo Montella elégedett az általa irányított török labdarúgó-válogatott szellemiségével, amely nagyban hozzájárult, hogy legyőzzék az osztrák csapatot az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

A menedzser azt is elismerte, hogy a mostani sikerrel egy „borzalmas foltot” törölt le a pályafutásáról, miután idén Ausztria már felmosta velük a padlót, amikor felkészülési mérkőzésen 6–1-re legyőzte a törököket Bécsben.

Nagyon büszke vagyok arra a szellemre, amit a pályán mutattunk. Egy edző számára felemelő érzés, amikor ezt láthatja. A taktikánkon kívül a török szívet is láttam a pályán, és ez az, amit szeretek ebben az országban – fogalmazott Vincenzo Montella.

Montella revansot akart venni Ausztrián, és bár világossá tette, hogy ilyen érzelmek nem emészthetik fel, de elismerte, hogy a szakmai büszkeségét akarta ezzel megmenteni.

Szörnyű folt ez a karrieremen. S erre vártam, hogy mielőbb lekerüljön a vállamról ez a teher. Edzőként mi is olyanok vagyunk, mint a labdarúgók, állandóan versenyzünk, meg akarjuk változtatni az eredményt, még akkor is, ha ez barátságos mérkőzés volt. De hát nincs olyan, hogy barátság.

Az Ausztria–Törökország-mérkőzés utáni az európai szövetség (UEFA) oldalán értékelt a 66 éves szakember, aki elmondta, hogy nem azt az arcát mutatta gárdája, amit korábban már láthattunk.

Folytatás

Forrás: index.hu