Üsküp böreği (Szkopje börek) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni 1762.1

2 db közepes cukkini
1/2 cs. petrezselyem
20 dkg krémfehér sajt (beyaz peynir)
2 db tojás
1 pohár tej (a pohár 2 dl-es)
1 pohár étolaj
1 kk só
1 kk szódabikarbóna (karbonat)
2,5 pohár liszt
Ízlés szerint őrölt bors, kapor (az eredeti receptben nem szerepelt)

A tetejére:

1 tojás sárgája ( a fehérje belemehet a tésztába)
Szezámmag

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. A sajtot villával összetörjük. A petrezselymet finomra vágjuk. A liszt és a cukkini kivételével minden hozzávalót alaposan felverünk egy tálban. Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, végezetül beleforgatjuk a cukkinit is.

Kikent tepsibe öntjük, tetejét megkenjük a tojássárgájával, meghintjük szezámmaggal. 160°-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, míg a teteje piros lesz. Fokhagymás joghurtszósszal, még melegen tálaljuk.

Afiyet olsun!

itthoni 1763.1

Szegedi Ági / Türkinfo