TÖRÖKORSZÁGBA UTAZIK SZITA KÁROLY ÉS PALKOVICS LÁSZLÓ

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Kaposvár polgármestere és a technológiai és ipari miniszter hétfőn utazik a török fővárosba.

Egynapos törökországi látogatásra megy Szita Károly polgármester Palkovics László technológiai és ipari miniszterrel augusztus 15-én, hétfőn – közölte szerkesztőségünkkel a kaposvári városháza.

Közleményükben kiemelték: az ankarai programban szerepel a török ipari miniszterrel való találkozó és a Nurol Makina hadiipari gyár megtekintése is. Ennek a gyárnak a terméke az a Gidran típusú harckocsi is, amelyeknek a kaposvári összeszerelési munkálatai még idén ősszel megkezdődnek Kaposváron is.

Ahogy arról korábban a Kaposvár Most is beszámolt, a világ legmodernebb haditechnikai gyártása érkezik Kaposvárra, hiszen a Rheinmetall Hungary Zrt. a somogyi megyeszékhelyen építi fel a második telephelyét, ahol a jövőben harcjárművek építésével és fejlesztésével foglalkoznak majd.

Éppen ennek a beruházásnak köszönhetően A VÁROS A MAGYARORSZÁGI HADIIPARGYÁRTÁS FELLEGVÁRA LEHET, ami büszkeség a katonaváros Kaposvár számára.

Kaposvár azt a célt tűzte ki maga elé, hogy újraiparosítja a várost, amivel eddig jól halad, hiszen sorra telnek be az ipari parkok, a régieket bővíteni kell, illetve újakat is építeni fognak. Szita Károly polgármester korábban kiemelte, az újraiparosítás azért is fontos, hogy magasabbak legyenek a jövedelmek és teljesüljön a teljes foglalkoztatottság, amivel jelenleg jól áll a város, rekordalacsony szinten van a munkát keresők száma.

Mindezt viszont csak akkor tudja Kaposvár elérni, ha olyan magasabb hozzáadott értékű termékeket gyártó üzemek érkeznek a megyeszékhelyre, amelyek felfelé húzzák a béreket. Ilyen a hadiipar gyár is.

Forrás: kaposvarmost.hu