Török zöldséges hús (Etli patlıcan yemeği)

hozzávalók 4 főre 50 dkg marhahús vagy pulykacomb 3 vöröshagyma 3-4 ek vaj 3 paradicsom 3 zöldpaprika 2 közepes méretű krumpli 3 padlizsán só bors másfél kk pirospaprika Etli_Patlican_Yemegi

elkészítés A húst felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk, lehúzzuk a héját. A paprikát kicsumázzuk, a padlizsán szárát levágjuk, a krumplit meghámozzuk. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Forró vajon fehéredésig pirítjuk a kockára vágott húst, majd hozzáadjuk a hagymát, és együtt rövid ideig, kevergetve pároljuk.

Belekeverjük a zöldségeket, és együtt 5 percig pároljuk. 2 csésze vízzel felöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Az egészet 40-50 percig pároljuk fedő alatt (ha pulykából készítjük, csak 20-30 percig) Friss kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.

2011-09-05

nosalty.hu