Török sztárcsapatban folytatja Studer Ágnes

Kép forrása: facebook

A Földközi-tenger partján lévő 1,9 millió lakosú város csapatát – az Eurobasket adata szerint – 2015-ben alapították és két év után már a legjobbak között szerepelt. Az első osztály (KSBL) döntőjébe háromszor (2019, 2022, 2023) jutott be, de mindháromszor alulmaradt az isztambuli Fenerbahcével szemben. Viszont egyszeres Török Kupa-győztesnek (2022) és Török Szuperkupa-győztesnek (2023) már mondhatja magát a gárda. A mögöttünk hagyott szezonban a bajnokság mellett története során először játszott nemzetközi döntőt a Mersin, azonban az Euroliga fináléjában szintén alulmaradt a Fenerbahcével szemben (60–99). A keretben légiósként az amerikai Chelsea Gray, az amerikai-török Quanitra Hollingsworth, az amerikai-azeri Tiffany Hayes és a szerb Alekszandra Crvendakics pattogtatott.

Az idén Euroliga-döntőt játszó C.B.K. Mersin együttesénél folytatja pályafutását Studer Ágnes, aki nevelőegyesületétől, az Atomerőmű KSC Szekszárdtól igazolt a török sztárcsapathoz.

Egyéves szerződést kötött a Mersin együttesével a magyar válogatott első számú irányítója, Studer Ágnes, adta hírül kedden a török klub közösségi oldalain. Mint arról korábban beszámoltunk, a 24 esztendős kosárlabdázó tíz év után hagyta el nevelőegyesületét, az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Mellette a pécsi születésű, de a 2017/2018-as idénytől három szezonon keresztül a tolnai megyeszékhely csapatát erősítő Kiss Virág (NKA Universitas PEAC) érkezését is bejelentette a török klub. A két magyar mellett az ukrán klasszis, Alina Iagupova is a Mersinnél folytatja pályafutását.

A Studer Ágnessel és Kiss Virággal felálló magyar válogatott csütörökön kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon. A ljubljanai csoportban sorrendben Szlovákia (12.30), Törökország (péntek, 12.30 óra) és a címvédő Szerbia (vasárnap, 15 óra) lesz a mieink ellenfelei.

Forrás: www.teol.hu