Egy klasszissal jobbak voltak a törökök

Kép forrása: www.pikrepo.com

Vereséget szenvedett a mersini Euroliga mérkőzésen a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A női kosárlabda Euroliga B-csoportjának 4. fordulójában szerdán este a török CBK Mersin Yenisehir Bld csapatának vendége volt a DVTK-Hun-Therm együttese.

Jones hármasa jelentette a meccs első találatát, amit January másolt le kétszer, közte Green volt eredményes a palánk alól (9-2). A hazaiak irányítója a triplái után egy betörésből is gólt ért el, a DVTK nem igazán tudta az ellenfél térfelén, hogy mit kezdjen az óriások erdejében. Aztán jött egy kis játékvezetői videózás, a vendégek által reklamált, meg nem adott Guirantes találatot a visszanézés után érvényesítették, majd Garbin iratkozott fel a hárompontosok közé, és máris jobban nézett ki az eredményjelző (11-7). Nem sokáig. Ugyanis Hayes villant kettőt, és csapata negyedik trojkája után ismét jelentős lett a különbség (16-7). Guirantes ugyan még hintett egy hármast, azonban nem sokkal később, Hollingsworth dupláját követően, tíz pontos különbségnél időt kért a diósgyőriek szakvezetője (20-10). A negyedből hátralévő 74 másodpercben a sokkal jobban lepattanózó török gárda két büntetővel még egy picit hizlalta az előnyét (22-10).

A második negyedben jobban dobott a Diósgyőr, ami az első tíz perchez mérten nem volt nagy szám, ugyanis akkor 20 kísérletből mindössze 4 ért célba. Egészen pontosan Garbin volt az, aki megtalálta a gyűrűt, három akciót fejezett be góllal, majd miután Green is eredményes volt, a 15. a török csapat időt kért (30-19). A fejmosás használt, a hazai játékosok egy-egy villanással jelezték klasszisukat (38-20). A Diósgyőr – a sérülése miatt a kispadon ülő Bernáthot nélkülözve, – külső dobásokkal próbált felzárkózni, de ebben is jobb volt a hazai csapat mutatója 20 perc játék után (43-29).

Folytatás

Forrás: www.boon.hu