Török csapás, valamint biztató negyedik hely

Vívásban a leggyengébb szakágunknak számító férfitőrben jó néhány csapást szenvedtünk már el az elmúlt évek világversenyein. A Tbilisziben zajló Eb-n szerdán pedig csapatunk számára eljött Mohács is: a tizenöt alakulatot felvonultató mezőnyben a mieink a nyolcad­döntőben 45-29-re kikaptak a törököktől. Pusztán a vereség ténye is roppant kínos, a számszerű végeredmény pedig egyenesen szörnyű. Napi aktualitással „andorrázhatnánk” is… A folytatásban a grúzokat és a belgákat sikerült legyűrnünk, a fehéroroszokat már nem, így együttesünk a tizedik helyen végzett. A Magyar Vívószövetség honlapján Szirmai Benedek válogatott edző a következőket nyilatkozta:

„A törököket vertük már meg ebben a szezonban, és most is bíztunk abban, hogy sikerül. Ám Dósa Dani 5-0-s vereséggel kezdett a leggyengébb török ellen, és ez rányomta a bélyegét a meccsre. Nagyon sajnáljuk a történteket.” Mi tagadás, van is mit.

Fiatal női kardcsapatunk ugyanakkor dicséretesen helytállt, úgy végzett a negyedik helyen, hogy a riói olimpia mindhárom dobogósával összecsapott: a brazíliai seregszemlén első oroszoktól és a harmadik franciáktól kikapott, a második ukránokat viszont legyőzte. A Tbilisziben egyéniben 16 évesen hétfőn bronzérmes Pusztai Lizával, no meg a világranglistán második, vb-3., ám most a nyolcaddöntőben búcsúzó Márton Annával (képünkön) felálló négyes fogatunktól nem is annyira titkoltan reméltük a jó szereplést.

Folytatás

Forrás: magyaridok.hu