Tavuklu, mantarlı talaş böreği, azaz csirkével és gombával töltött börek – Nushe-

Hozzávalók:talaş-böreği

1 kg yufka (réteslap)

A szószhoz:

1 pohár tej
2 evőkanál olvasztott teavaj
fél pohár olaj
3 evőkanál joghurt
1 török teás pohár (vagy kávéscsésze) víz

Töltelékhez:

2 darab csirkemell (kifőzve puhára, ezután darabokra szedjük vagy aprózzuk)
1 kisebb tál gomba aprózva
2 evőkanál teavaj
2 evőkanál olaj
fekete bors, só

Elkészítés:

Egy edénybe feltesszük a teavajat és enyhén felmelegedett állapotban hozzáadjuk a gomba aprólékot. Ezt pirítjuk egy kicsit, ezután hozzáadjuk az olajat, majd a kifőtt, aprózott csirkemell husit. A saját levében átsütjük, ezután hozzáadjuk a fűszereket is.

Az első réteslapot megkenjük a már elkészített szósszal. Utána teszünk rá egy kis tölteléket, elegyengetjük, hogy mindenhová jusson. Ezután ráterítünk egy újabb réteslapot, amit szintén jó alaposan bekenünk a szósszal. Addig rétegezzük az előbb leírt módon, amíg el nem fogy a töltelékünk és a réteslapunk. Próbáljuk meg úgy adagolni a tölteléket, hogy a réteslapjainkkal megfelelő arányban legyen.

Az utolsó réteslapot, amit a tetejére teszünk, megkenjünk tojássárgájával és a tetejére szórhatunk ízlés szerint szezámmagot. 200 fokos előmelegített sütőben sütjük.

Afiyet Olsun!

2013-04-02