1 kg yufka (réteslap)
A szószhoz:
1 pohár tej
2 evőkanál olvasztott teavaj
fél pohár olaj
3 evőkanál joghurt
1 török teás pohár (vagy kávéscsésze) víz
Töltelékhez:
2 darab csirkemell (kifőzve puhára, ezután darabokra szedjük vagy aprózzuk)
1 kisebb tál gomba aprózva
2 evőkanál teavaj
2 evőkanál olaj
fekete bors, só
Elkészítés:
Egy edénybe feltesszük a teavajat és enyhén felmelegedett állapotban hozzáadjuk a gomba aprólékot. Ezt pirítjuk egy kicsit, ezután hozzáadjuk az olajat, majd a kifőtt, aprózott csirkemell husit. A saját levében átsütjük, ezután hozzáadjuk a fűszereket is.
Az első réteslapot megkenjük a már elkészített szósszal. Utána teszünk rá egy kis tölteléket, elegyengetjük, hogy mindenhová jusson. Ezután ráterítünk egy újabb réteslapot, amit szintén jó alaposan bekenünk a szósszal. Addig rétegezzük az előbb leírt módon, amíg el nem fogy a töltelékünk és a réteslapunk. Próbáljuk meg úgy adagolni a tölteléket, hogy a réteslapjainkkal megfelelő arányban legyen.
Az utolsó réteslapot, amit a tetejére teszünk, megkenjünk tojássárgájával és a tetejére szórhatunk ízlés szerint szezámmagot. 200 fokos előmelegített sütőben sütjük.
Afiyet Olsun!
2013-04-02