Tatlı patates çorbası (Édesburgonya-leves) – Szegedi Ági

Hozzávalók:Vác 148

2 db édesburgonya (batáta)
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 ek vaj
1 l alaplé (hús- vagy zöldségalaplé, kockából is jó)
1 dl tejszín

A hagymát felaprítjuk, a vajon föltesszük dinsztelődni. Közben meghámozzuk a burgonyákat, majd apró kockákra vágjuk. Először az édesburgonyát dobjuk a hagymára, 2-3 perc után jöhet a másik. Amikor kissé megpirultak és kezdenek puhulni, felöntjük az alaplével. Felforraljuk a levest, és addig főzzük, míg a burgonyák teljesen meg nem puhulnak. Ekkor botmixer segítségével krémesre turmixoljuk, legvégül pedig beleöntjük a tejszínt. Sózzuk, ha túl sűrűnek találjuk, vízzel hígíthatjuk. Ha ismét felforrt, elzárhatjuk alatta a tűzhelyet. Tejszínnel meglocsolva tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo