Çağatay Ulusoy rajongóinak: márciustól a Netflixen a Papíréletek

Az utóbbi hónapokban Çağatay Ulusoy hosszú, bozontos szakállal volt látható bárhol, ahol felbukkant, például a nagy sikerű Hívd a menedzseremet című sorozatban is, ahol vendégszereplőnek kérték fel egy epizód erejéig.

A filmes hírek iránt érdeklődők tudták, hogy ezt a „kosztümöt” az éppen készülő, Netflix gyártású film kedvéért öltötte magára. Most érkezett el az időpont, amikor meg is nézhetjük az alkotást: 2021. március 12-én lesz a premierje – a világ összes Netflix-használó országában egy időben – a Kağıttan Hayatlar (Papíréletek) című filmnek.

Forrás: Netflix

A történetben Mehmet, egy szemétben turkáló papírgyűjtő ismerkedik össze egy 8 éves kisfiúval (Emir Ali Doğrul alakítja), és együtt kutatják fel a fiú családját. Mehmet a kisfiúval való ismerkedés során fel kell, hogy dolgozza saját, traumatikus gyermekkorát is. Isztambul egy olyan arcát fogjuk megismerni a történetből, amit átlagember nem láthat, legfeljebb csak kívülállóként.

A rendező Can Ulkay, akinek neve garancia a minőségre. Ő rendezte ugyanis az Ayla (Ayla, a háború lánya) című filmet, amelyet Törökország a Legjobb idegen nyelvű film kategóriájában a 90. Oscar-díjra nevezett. Az alkotás nagyon érzelmesen meséli el az árván maradt kislány történetét, hogy hogyan boldogul egyedül egy távoli helyen, hogyan tud együtt élni török, dél-koreai és amerikai emberekkel.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here