Hozzávalók 4 személyre: * 2 fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 1 db padlizsán * 1 csokor petrezselyem * fél kg kétszer átdarált, nem túl zsíros marhahús * 1 tojás * fél teáskanál pirospaprika * 1 evőkanál chilis ketchup * l fél dl olaja sütéshez, formázáshoz * Fontos! * Szükséges 8 db nyárs vagy kihegyezett hurkapálcika Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a tojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppel. Tíz percig állni hagyjuk. Olajba mártjuk a kezünket, és tojásnagyságúra formázzuk, szaggatjuk a masszát. A húst a padlizsánnal felváltva nyársra húzzuk. A pálcán levő húsokat tenyerünkkel megnyomkodjuk, majd serpenyőben, vagy grillrácson kevés olajon kisütjük. Friss salátával, paradicsomszeletekkel tálaljuk.
2010-06-21