Semin Öztürk akrobatapilóta csodálatos légi bemutatója

Forrás: Semin Öztürk / Acromach Airshows Facebook oldal

A Nemzetközi Sportrepülő Központ által 2017. július 2-án megrendezett Sivrihisar Légi bemutatót Eskişehir Sivrihisar kerületében tartották. A résztvevők Törökország minden részéről érkeztek. A 25 pilóta közül Törökország első női akrobatapilótája, Semin Öztürk aratta a legnagyobb sikert különleges „légi táncával”.

A műsor után a 26 éves női pilóta arról beszélt, hogy már 12 éves kora óta repül, a repülés iránti szeretetét pedig édesapjától, Ali İsmet Öztürktől örökölte, aki szintén akrobatapilóta volt.  „Sokat néztem édesapámat és már 9 éves koromban is csodáltam munkáját. 3 évet kellett azonban még várnom, hogy repülhessek, mert az ejtőernyő túl nagy volt nekem. 12 éves koromban kezdtem el repülni.” – mondta.

Semin arról is mesélt, hogy szívesen ad tanácsot azoknak, akik hozzá hasonlóan beleszerettek a repülésbe. Elmondja nekik: ahhoz, hogy valaki akrobatapilóta legyen – már olyan hamar, ahogy csak lehetséges – meg kell ismerkedne közelebbről is a kék éggel. Hozzátette még, hogy a repülés valóban egyedülálló élmény.

„A repülés szenvedély. Ha valóban szereted az eget, tökéletes bemutatót tudsz csinálni. Azt tanácsolom mindenkinek, aki ezzel akar foglalkozni, hogy ne adja fel az álmát. A bemutatómat sokan csodálják, de nap mint nap azon dolgozom, hogy mindig jobb és jobb legyek. Majdnem minden nap repülök, együtt dolgozom csapattársaimmal. Legfőbb célom, hogy Törökországot képviselhessem a legnagyobb nemzetközi légi bemutatókon.”

Forrás: Hürriyet Daily News

Kollár Kata – Türkinfo