Pırasa kavurması (Pirított póréhagyma) – Szegedi Ági

Hozzávalók (2 személyre):

2 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
1 db kápia paprika
2 ek olívaolaj (nem extraszűz)
1 tk sűrített paradicsom (domates salçası)
1 dl víz
1 kk cukor
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, kakukkfű, menta (ízlés szerint)

A póréhagymát – miután megtisztítottuk – ferdén feldaraboljuk, a paprikát felkarikázzuk, a sárgarépát lereszeljük. Feltesszük melegedni az olívaolajat. Elsőként a póréhagymát dobjuk rá, majd 2-3 perc pirítás után a kápia paprikát is. Együtt pirítjuk, amíg elkezdenek puhulni. Ekkor sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel, végül összekeverjük a reszelt sárgarépával. Addig pároljuk, míg a leve elfő, és a sárgarépa is megpuhul. Joghurttal tálaljuk. Ez a mennyiség tetszőlegesen növelhető.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo