Zeytinyağlı havuçlu kabak yemeği (Olívaolajos, sárgarépás cukkini) – Szegedi Ági

A közkedvelt olívaolajos ételek sorában íme egy újabb, amit hidegen, melegen, előételként, önmagában, de köretként is fogyaszthatunk.

Hozzávalók:

2 db közepes cukkini
1 fej vöröshagyma
3 db kisebb sárgarépa
1 ek rizs
1 tk sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 ek olívaolaj
½ csokor kapor
Só, bors, őrölt római kömény

A hozzávalókat meghámozzuk. A cukkinit kockákra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy mélyebb serpenyőben, vagy lábasban a vöröshagymát feltesszük az olívaolajon pirulni. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd, amikor már érezni az illatát, rátesszük a sűrített paradicsomot is. Ezzel is pirítjuk még egy percig. Hozzáadjuk a sárgarépát és a cukkinit, sózzuk, fűszerezzük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk.
A forrásban lévő ételhez hozzáadunk egy evőkanál rizst, amivel kb. 20 perc alatt készre főzzük. Amíg fő, finomra vágjuk a kaprot, a kész ételt ezzel meghintve tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo