Padlizsános muszakka – Patlıcan musakkası

Hozzávalók:
6 db padlizsán,
30 dkg darált hús,
1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva,
2 db paradicsom körszeletekre vágva,
4 gerezd fokhagyma apróra törve,
2 db paradicsom, apró kockára vágva,
2 db zöldpaprika,
só, bors,
kevés őrölt kömény,
kevés szegfűbors,
1 ek. paradicsompüré,
vaj vagy margarin musakka

Elkészítés:

A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott és egy nem hámozott csík legyen hosszában) ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és fél órára sós, citromos vízbe tesszük. A vajban megpirítjuk a fokhagymát, vöröshagymát és a felkarikázott paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst és kb. 15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, felkockázott paradicsomot, felöntjük 3 pohár vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, szegfűborssal és további kb. 10 percig főzzük.

A padlizsánokat amennyire tudjuk kinyomkodjuk és napraforgóolajban barnára sütjük, majd leitatjuk róluk az olajat. Sütés közben sózzuk a padlizsánszeleteket! Egy tűzálló tálban egy sorban letesszük a padlizsánok felét, ráöntjük a húsos szót, majd a tetejükre a padlizsánok másik részét. A padlizsánok tetejére tesszük a karikára vágott paradicsomokat és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy uborkás joghurtot, mivel elég fűszeres.

Afiyet olsun:)

2011-06-20