Sebzeli pırasalı köfte (Póréhagymás, zöldséges vagdalt) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

200 g darált hús
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
1 ek. liszt
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 kk. bors
1 csipet finomra vágott petrezselyem
3 ek. zsemlemorzsa
½ kk. őrölt római kömény

A sütéshez és a zöldségek dinszteléséhez:
étolaj

A póréhagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. 2 ek. olajon megdinszteljük a zöldségeket, kb. 10 percig. Ezután félretesszük hűlni. A kihűlt zöldségeket a többi hozzávalóval együtt tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 15 percig pihentetjük, majd tetszés szerint gömbölyűre vagy oválisra formázzuk a vagdaltakat. Étolajban, közepes lángon mindkét oldalon átsütjük.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo