Megkezdődött Törökország lezárása

Kép forrása: www.pikrepo.com

Sok munkavállaló hagyta el a városokat és tért haza vidékre a csütörtök este hét órakor kezdődő két és fél hetes úgynevezett „teljes lezárás” életbe lépése előtt Törökországban.

A minden eddiginél szigorúbb intézkedést Recep Tayyip Erdogan elnök jelentette be hétfőn Ankarában a magas koronavírus-járványadatok miatt. A török államfő azt mondta, az egész országban minden olyan munkahely felfüggeszti tevékenységét, amely nem kapcsolódik a gyártáshoz, az élelmiszer-, valamint az egészségügyi ellátáshoz.

Az ország lezárása május 17-ig tart, az emberek többsége a gyakorlatban csak rövid bevásárlás vagy orvosi ellátás miatt hagyhatja el otthonát. Ezen kívül például az éttermek és kávézók csak elvitelre vehetnek fel megrendelést, az óvodák bezárnak, az iskolákban távoktatás lesz, és minden vizsgát elhalasztanak, vasárnaponként pedig még a szupermarketek is zárva lesznek, amire korábban nem volt példa Törökországban.

Erdogan a lezárásról azt mondta, azért szükséges, hogy Törökország „ne maradjon hátra” amikor Európa megkezdi a nyitást, különben minden területen súlyos árat fizethet a turizmustól a kereskedelmen át az oktatásig.

Forrás: hu.euronews.com