Megindulnak a magyarok a tengerpartokra

forrás: wikipédia

A foglalások alapján sok magyar a koronavírus-járvány idején is egy mediterrán tengerparton akar nyaralni idén – mondta az InfoRádiónak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt az érdeklődés a külföldi tengerparti nyaralások iránt, ezért kifejezetten értékelte a szakma azt a hivatalos bejelentést, hogy a világ bármely pontjáról hazatérő magyar állampolgároknak nem kell 14 napra karanténba vonulniuk – mondta az InfoRádiónak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Közölte: az irodák már ezt megelőzően is rendelkeztek néhány tízezer fős rendelésállománnyal, de Szijjártó Péter bejelentése óta ezek konkrét foglalásokban is realizálódnak.

Szavai szerint ilyenkor leginkább a mediterrán tengerparti üdülőhelyek iránt érdeklődnek az utazók, ezért az irodák is úgy terveztek, hogy amennyiben azt az egészségügyi és adminisztratív szabályok lehetővé teszik, beindítják a közvetlen charterjáratokat ezekre az üdülőhelyekre. „Július elején először Görögországba fognak indulni a járatok” – mondta Molnár Judit. A görög célállomások között Kréta, Korfu, Rodosz, Zákinthosz, Kefalónia szerepel. Ezt követően várható a török járatok beindítása, majd augusztus elején az irodák szervezésében már Tenerifére és Egyiptomba is el lehet majd jutni.

Folytatás >>>

Forrás: turizmusonline.hu