Lehet, hogy ezzel el is dőlt a török elnökválasztás?

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A török elnökválasztás első fordulójának kiesője, Sinan Oğan a hivatalban levő török elnök, Recep Tayyip Erdoğan támogatására biztatta híveit hétfőn este.

A május 14-i török elnökválasztás első fordulójának harmadik helyezettje, Sinan Oğan hétfőn Ankarában arra szólította fel híveit, hogy az elnökválasztás május 28-i második fordulójában Recep Tayyip Erdoğan hivatalban lévő államfőt támogassák. Oğan hétfő koraesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

„kijelentem, hogy a választások második fordulójában a Nép Szövetsége (pártszövetség) jelöltjét, tisztelt Recep Tayyip Erdoğant fogom támogatni”.

A május 14-i államfőválasztás első fordulóját Erdoğan nyerte meg a szavazatok 49,52 százalékával, azonban az abszolút többség hiányában május 28-án második fordulót tartanak a legjobban szereplő két jelölt részvételével. A fő ellenzéki jelölt, Kemal Kılıçdaroğlu, akit a Nemzet Szövetsége hatpárti pártszövetség indított, a szavazatok 44,88 százalékát szerezte meg. Oğan mögött egy bevándorlóellenes koalíció állt, ő 5,17 százalékot kapott.

Folytatás

Forrás: privatbankar.hu