Kumpir /Török töltött burgonya/

kumpirRemek gyors vacsora, ami nem mellesleg a sokféle feltétnek köszönhetően igen jól alkalmazkodik a család kis és nagy tagjainak eltérő ízléséhez.
A burgonyához 1 db burgonya (minél nagyobb, de minimum közepes) 0.5 ek vaj 3 dkg trappista sajt (reszelve) só ízlés szerint A feltétekhez (tetszés szerint) 10 dkg mexikói keverék 1 db paradicsom 10 dkg uborka 1 közepes db csemegeuborka 5 db olajbogyó 1 kis db vöröshagyma 0.25 csokor petrezselyem 5 dkg felvágott 5 dkg virsli
Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, és egyenként alufóliába csomagolva forró sütőbe téve 1 óra alatt megsütjük őket. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, a burgonyákat pedig fogyasztásig bent hagyhatjuk, akár fél-1 órán keresztül is elég melegek maradnak a továbbiakhoz. Előkészítjük a tetszés szerinti feltéteket.
Közvetlenül fogyasztás előtt elővesszük a forró krumplikat, kicsomagoljuk, kisebb tálakba/tányérokba helyezzük őket. Hosszában felvágjuk, és kettéhajtjuk a képen is látható módon. A belsejüket villával óvatosan kikapargatjuk, összetörjük, a burgonya közepébe igazítjuk. Rádarabolunk 1 tk vajat, sózzuk kicsit, és megszórjuk 1 ek reszelt sajttal. Majd mikor a sajt már szépen megolvadt, villával vigyázva összekeverjük a burgonya tartalmát.Tetszés szerinti feltétekkel tálaljuk, majd azokat szépen ráhalmozzuk.(Nekünk talán furcsa lehet, de kinn bizony jár mellé a ketchup és a majonéz is.)

Arthemis/nosalty.hu Több recept>>>

2014-01-15