1 kg padlizsán
2 db közepes méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 citrom leve
0,5 dl olívaolaj
Őrölt pirospaprika
Só, bors
1 cs petrezselyem (ízlés szerint)
A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk, majd forró sütőben, tepsiben, többszöri forgatással szinte szenesre sütjük. Félretesszük hűlni.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsomokat felkockázzuk. A petrezselymet is felaprítjuk.
A langyosra hűlt padlizsánokat meghámozzuk, egy széles pengéjű késsel feldaraboljuk, majd hozzákeverjük a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével, sózzuk, fűszerezzük. A petrezselyem egy részét belekeverjük, a többivel meghintjük a tetejét. Kenyérrel, pirítóssal tálalhatjuk.
Szegedi Ági / Türkinfo