Kırmızı gül salatası (Piros rózsa saláta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni-2816-1

1 kg kápia paprika
3 gerezd fokhagyma
1 kávéscsésze olívaolaj
1 kávéscsésze gránátalma szirup (nar ekşisi)
Őrölt piros paprika

½ csokor petrezselyem

A paprikát sütőben, serpenyőben vagy roston megsütjük. Még forrón nylonzacskóba tesszük, hogy a gőzben igyekezzen megválni a héjától. Ezután meghámozzuk, kicsumázzuk. Kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A paprikacsíkokat az ujjunk köré tekerve rózsákat formázunk, melyeket tálra teszünk.

A fokhagymát összezúzzuk, hozzákeverjük az olívaolajat, gránátalma szirupot, sót és a pirospaprikát, mely ízlésünknek megfelelően csípős is lehet. Az öntettel meglocsoljuk a paprikarózsákat, végül petrezselyemlevéllel díszítjük.

Afiyet olsun!

itthoni-2818-1Szegedi Ági / Türkinfo