Kihirdették az ország legjobb mesemondóit

Győztest hirdettek a Naszreddin Hodzsa meséi elnevezésű országos videós mesemondó versenyen. A sorozatos forgalmazó KEDD animációs stúdió 7–18 éves diákok számára írta ki a versenyt, miután a széria néhány hónapja debütált annak YouTube-csatornáján.

A gyerekek azt kapták feladatként, hogy olvassák fel vagy mondják el az agyafúrt török bölcs valamelyik történetét, vagy válasszák ki a sorozat egyik részét, és annak a szövegét vegyék videóra.

A versenyre 223 gyermek jelentkezett: Mályinka, Kaposmérő, Komád, Tiszapüspök, Murakeresztúr és Üllő diákjai is kamerát ragadtak. Összesen 66 településről, több mint 85 iskolából küldtek be mesemondó videót.

A verseny több száz mesekedvelő, kreatív szellemű diák, pedagógus, valamint segítőkész szülő összefogásával valósult meg. Minden résztvevő hatalmas lelkesedéssel látott hozzá a kisfilmek elkészítéséhez.

„Nagyszerű lehetőség volt ez azoknak a gyerekeknek, akik még nem próbálták ki magukat hasonló versenyen. Megszokott környezetben mondhatták el a mesét, így nem stresszeltek a hibázás miatt, és a videót többször is fel lehetett venni, ha elakadtak” – nyilatkozta a KEDD-nek az egyik szülő.

Folytatás >>>
Forrás: index.hu