Két nap alatt 565 repülő, 115 ezer turista érkezett Antalyába

Kép forrása: Erik Karits on Unsplash

Végre fellélegezhetnek a turizmusból élők a törökországi nyaralóhelyeken, ugyanis a 2019-ben tapasztalt forgalomra emlékeztet az utóbbi napok forgalma.

Németországból 68, Oroszországból 58, Lengyelországból 42, Angliából 34, illetve összesen 38 országból 565 repülőgép landolt mindössze 2 nap alatt Antalyában. Ezeken a gépeken 28 ezer német, 25 ezer orosz, mindösszesen pedig 115 ezer turista utazott a városba.

Recep Yavuz turisztikai szakember arról is beszámolt, hogy június 11-én szombaton minden 4. percben landolt egy repülőgép a reptéren, ami határozottan emlékeztet a 2019. évi forgalomra. Hozzátette: a turizmus újjáéledése mind Törökország, mind az egész világ számára nagy jelentőséggel bír.

Az orosz turistáknak sem okoz gondot, hogy a Mastercard és a Visacard fizetési rendszerek megszakították kapcsolatukat az orosz bankokkal. Van ugyanis egy egyedi kártyás elszámolási rendszer Oroszországban, mely a Mir névre hallgat. Már három török bank is csatlakozott ehhez 2019-ben, így minden olyan kereskedőnél, aki kapcsolatban áll a Vakıfbank, Ziraat Bankası és az İş Bankası bankokkal, el tudják fogadni ezt a fizetési eszközt.

Információk forrása: turizmgazetesi.com

Erdem Éva – Türkinfo