Kartopu kurabiye (Hógolyó aprósütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

1 ek margarin
1 török teáspohár (1 dl-es) étolaj
1 török teáspohár kókuszőrlemény (a kókuszreszeléket őröljük porrá)
1 cs vaníliáscukor
3 ek porcukor
1,5 pohár (2 dl-es) liszt

A tetejére:

2 ek kókuszőrlemény
2 ek porcukor

A liszt kivételével minden hozzávalót tegyünk tálba, alaposan keverjük el. A lisztet fokozatosan adagolva hozzá gyúrjuk össze tésztává.
A diónyinál valamivel kisebb golyókat formázva tegyük egy zsírozatlan tepsibe. A tészta eléggé omlós, ezért először a markunkban erősen gyúrjuk össze, utána gömbölyítsük.
180°-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg, ügyelve arra, hogy fehér maradjon. Egy mélyebb tányérban keverjük össze a kókuszőrleményt a porcukorral, ebbe hempergessük bele – még forrón – az aprósüteményt.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo