Kamu-hiszti, kamu-like? Török like-ok százai tűntek fel Varga Judit védekező posztja alatt

Kép forrása: www.pxfuel.com

Gyanúsan vásároltnak tűnő török lájkok százai tűntek fel Varga Judit Facebook-oldalán, az exminiszter legfrissebb posztja alatt, amelyben a volt férje, Magyar Péter által kedd reggel nyilvánosságra hozott hangfelvételre reagál.

Az állítólag Magyar és Varga közös otthonában készült felvételen arról van szó, hogy Rogánék belenyúltak a Völner-Schadl-ügyként elhíresült korrupciós botrány nyomozati irataiba.

Varga Judit igyekezett a posztjában kontextusba helyezni a volt férjével hallható beszélgetést, mint állítja, bántalmazó kapcsolatban élt, és csak azt mondta, amit Magyar Péter hallani akart.

Varga posztjára több ezer like érkezett, ám meglepő módon százával dőlnek a kamuprofilnak tűnő török kedvelések is. Mint tudjuk, a lájkvásárlás csak egy a Facebookon használatos megtévesztési technikák közül.

A lakmusz.hu 581 török profilt számolt, ami miatt felmerül a gyanú, hogy nem személyes érdeklődésből találták meg Varga Facebook-posztját, hanem odairányították őket.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi történik Varga Judit Facebook-oldalán. Egy hete vietnámi lájkok tömegét fedezték fel Varga Judit egy másik Magyar Péterre reagáló, családon belüli erőszakkal kapcsolatos Facebook-posztja alatt.

A dolog külön érdekessége, hogy bár Varga Judit előszeretettel védekezik azzal, hogy Magyar Péter terrorizálta és félelemben tartotta, 2020 januárjában így nyilatkozott a Képmásnak:

Én az anyaságot, a hagyományosnak mondható női feladatokat mindig úgy élhettem meg Péterrel, mintha egy nyitott ajtajú kalitkám lenne: tudtam, hogy ha szeretnék kiteljesedni más területen is, akkor kirepülhetek. Péter sosem várta el tőlem, hogy feladjak bármit is abból, aki én vagyok. Ha zárva lett volna a kalitka ajtaja, akkor nem biztos, hogy annyira jól éreztem volna magam benne, így viszont mindig szívesen repültem vissza.

Forrás: propeller.hu