Kabak kızartma (Pirított cukkini) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

3 db közepes cukkini
4 db kápia paprika
1 db nagyobb vöröshagyma
3 ek olívaolaj
Só, bors, őrölt római kömény

Tetejére:

1 nagy pohár natúr török, vagy görög joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 cs. finomra vágott kapor

A cukkinit meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát hámozás után finomra aprítjuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Rádobjuk a vöröshagymát, elkezdjük pirítani. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a paprikát, együtt pirítjuk tovább. Meghintjük a római köménnyel és a borssal. Legutoljára a cukkinit tesszük az ételbe – ekkor sózzuk, majd készre sütjük. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon. Levesszük a tűzhelyről.

A fokhagymát összezúzzuk, a kaprot finomra vágjuk. Összekeverjük a joghurttal, sózzuk, majd a pirított zöldségeket ezzel a szósszal, tetszés szerint langyosan, vagy hidegen, előételként, vagy akár köretként tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo