Fırında kaşar peynirli mantar (Sajttal töltött gomba sütőben sütve) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

5 nagyobb fej gomba
3 dkg vaj
20-25 dkg reszelni való sajt (ha legalább két fajtát keverünk össze, még finomabb lesz)
Só, bors, őrölt pirospaprika
petrezselyem

A gomba szárait kiszedjük, meghámozzuk, megmossuk. Kivajazott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Mindegyik gombafej közepébe teszünk egy darabka vajat. 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Amíg sül a gomba, lereszeljük a sajtot, elkeverjük ízlés szerint pirospaprikával, borssal, finomra vágott petrezselyemmel (nekem most csak szárított volt itthon, frissel még finomabb). Az elősütött gombafejeket kivesszük a sütőből, beletöltjük a reszelt sajtot, majd a tepsit visszatesszük a sütőbe. (Ne ijesszen meg senkit, hogy a gomba közepében lé képződik, nyugodtan tegyük bele a sajtot, puha, omlós lesz a végeredmény.) Addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején, akkorra a gomba is elkészül. Forrón tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo