2023. június 7.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Menemen a sztár: lecsótörténelem

Olvasóink nagyon kedvelik menemen receptünket, ahányszor csak találkoznak vele lelkesen osztják meg velünk lecsós élményeiket, saját ételleírásaikat és fotóikat. Emiatt kötelességünknek...

A török konyha sokkal több annál, mint amit a sarki kebabosnál látunk

A Filéző podcast vendége Csabányi Attila, a Türkiz étterem üzletvezetője volt, akit arról is kérdeztünk, mi mindent rejt az anatóliai konyha a mindenki által...

Magyarországon összemosódik a kebab a gyrosszal

De akkor mi is a különbség a kebab és a gyros között? Hány (száz) kiló csirke és borjú fogy a pultban egy nap? És...

Török sajtok nyomában: a Bergama tulum

Bár a sajtok szakértői sem tudják egészen pontosan, hol és mikor készült a világon az első sajt, az bizonyos, hogy az elsők között van...

Kiremitte alabalık (Pisztráng kerámiatálban sütve) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2 db pisztráng, filézve 2 fej vöröshagyma 2 db burgonya 2 db paradicsom 2 db zöldpaprika 1-2 db kápia paprika 3-4 gerezd fokhagyma néhány szem gomba (használhatunk konzerv gombát is) 5 dkg...

Török sajtok nyomában: a sürk

Bár a sajtok szakértői sem tudják egészen pontosan, hol és mikor készült a világon az első sajt, az bizonyos, hogy az elsők között van...

Şişte patlıcan ve mantar (Nyárson sült padlizsán gombával) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 10 szál rozmaring 15 db csiperke gomba 1 db padlizsán A páchoz: 2 ek. balzsamecet 2 gerezd fokhagyma 1 kk. barna cukor 1 ek. olívaolaj 1 tk. só A paradicsommártáshoz: 4 db paradicsom 1 ek....

Bulgurlu ve meyveli tatlı (Desszert bulgurral és gyümölcsökkel) – diétás – Szegedi Ági

Hozzávalók: ½ pohár nagy szemű bulgur (pilavlık) 1 pohár zsírszegény tej 1 csipet só ½ teáspohár zsírszegény tejszín ½ pohár zsírszegény joghurt 2 ek. édesítőszer (nem folyékony, pl. xilit) 1 ek....

Fellah köftesi (Parasztköfte) – Szegedi Ági

Hozzávalók (2 személyre): 1 pohár (2 dl-es) apró szemű (köftelik) bulgur 1 pohár forró víz 1/2 pohár búzadara 1,5 ek. liszt 1/2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db tojás 1 tk....

Aşçıbaşı çorbası (Konyhafőnök leves) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1,5 csirkemell (lehet filé is) 2 szál sárgarépa 1 kis darab zeller 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma só 200 g vöröslencse 3 ek. olívaolaj (nem extraszűz) 1 nagyobb fej vöröshagyma 4 gerezd...