2019. augusztus 20.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Kömbe – Szegedi Ági

A kömbe Hatay egyik jellegzetes aprósüteménye, ünnepi alkalmakra gyakran sütnek ilyet. Sajátos sütőformája van, ami voltaképpen egy belülről mintásra faragott fakanál.     Hozzávalók: 5 pohár (2 dl-es)...

A hettita konyha különlegességei, kipróbált recepttel

Az ókori indoeurópai nép, a hettiták, i.e. a második évezred elején alapítottak államot Anatóliában, a mai Törökország középső részén. Mákos vörösboros kenyér Fotó: Csibrányi Zoltán I.e. 12....

Baharatlı tavuk budu (Fűszeres csirkecomb) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 8 db csirke felsőcomb (vagy alsócomb, vagy 4 db egész csirkecomb) 1 tk őrölt gyömbér 1 tk kurkuma 1 tk római kömény (egész) 1 tk őrölt pirospaprika 1 tk...

Ankara gasztro – ASPAVA

Ankara olyan, mint Madonna: az emberek vagy imádják, vagy utálják. A tengerpartról ideköltözőknek nem feltétlenül imponál a nyáron felforrósodó szürke épületrengeteg, a hektikus sofőrök...

Hogyan készül a tahini, és mivel érdemes párba állítani? Több ötletet mutatunk

Ez a már nem is annyira ismeretlen kiegészítő pont olyanná vált, mint a mustár vagy az ecet, mindig van itthon és egyre többet használom,...

Ispanaklı pastırmalı yumurta (Spenótos tojás pastırmával) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 4 db tojás 20 dkg spenót 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3 szelet pastırma ½ ek. sűrített paradicsom (domates salçası) 2 ek. vaj só, bors, őrölt pirospaprika A spenótot sós...

Köz patlıcanlı tavuk kebabı (Csirkés kebab sült padlizsánnal) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 500 g csirkemell-filé 3 db padlizsán v. 1 ü. sült padlizsán 2 ek. étolaj 1 nagy fej vöröshagyma 3 g. fokhagyma 1 db paradicsom 1 db paprika 1 ek. sűrített paradicsom...

Paskalya çöreği (Húsvéti kalács) – Szegedi Ági

Habár a Húsvét keresztény ünnep, a húsvéti kalács Törökországban is kedvelt péksütemény. Íme a recept: Hozzávalók: ½ pohár langyos víz (a pohár 2,5 dl-es) ½ pohár langyos...

A török gasztronómia 9 Instagram-sztárja

  A cikk szerzője – Aydan Üstkanat – maga is séf, ételfotós, ételstylist, gasztronómiai cikkek és könyvek írója és recept-szaktanácsadó. 11 éve ír gasztro témájú cikkeket...

Törökország legkedveltebb ételei… Az elsők között nem kap helyet sem a kebap, sem a...

A TasteAtlas (Ízatlasz) gasztronómiai portál célja, hogy bemutassa az egyes nemzetek hagyományos receptjeit és legjobb éttermeit. Az oldal szerkesztői több mint 100 olyan török ételről...