2019. december 7.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Fırında kaşar peynirli mantar (Sajttal töltött gomba sütőben sütve) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 5 nagyobb fej gomba 3 dkg vaj 20-25 dkg reszelni való sajt (ha legalább két fajtát keverünk össze, még finomabb lesz) Só, bors, őrölt pirospaprika petrezselyem A gomba szárait...

Sulu tavuk yemeği (Szaftos csirke) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 500 g csirkemell 2 ek. olívaolaj 1 fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika 2 db paradicsom ½ kk. mindegyikből: só, bors, pirospaprika, római kömény, kakukkfű A paradicsomot hámozzuk meg, majd vágjuk...

Tahinli patlıcan ezmesi (Padlizsánpüré tahinivel) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 5 púpozott ek. sültpadlizsán-püré 1 ek. tahini 1 gerezd fokhagyma 1 tk. citromlé 1 ek. joghurt Só, bors, őrölt római kömény 1 ek. olívaolaj Amennyiben van üveges sült padlizsánunk, használjuk azt,...

Íme, az új szuperzöldség: egészséges, változatos és otthon is termeszthető

Ismered az okrát? Ha nem, akkor itt az ideje megismerkedned vele: ez az afrikai zöldség egyre több helyen kapható Magyarországon is, sőt, akár otthon...

Zeytinyağlı kabak (Olívaolajos cukkini) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 3-4 db cukkini 4 ek. olívaolaj 1 tk. sűrített paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1 db paradicsom ½ csokor kapor 1 db kockacukor Só, bors A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát...

Mit kell megkóstolni, ha Izmirben jár az utazó?

Adanában kebab, Bursában iskender döner, Gaziantepben baklava: ezeket a fontos gasztronómiájáról híres városokat és jellemző ételeiket a legtöbb utazó ismeri. De mit egyen az,...

Kırmızı biberli tavuk sote (Pirított csirke piros paprikával) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 3 ek. olívaolaj (nem extraszűz) 500 g csirkehús filé (comb vagy mell) csíkokra vágva 3 közepes fej vöröshagyma 3 db nagy kápia paprika (használhatunk kaliforniai paprikát is) 2...

Domates soslu, kaşarlı patlıcan ruloları (Sajttal töltött padlizsántekercsek paradicsomszószban) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2 db padlizsán 3 ek olívaolaj 10 dkg reszelt sajt 3 db paradicsom 1 ek sűrített paradicsom (domates salçası) 2 ek olívaolaj 2 gerezd fokhagyma Só, bors, őrölt római kömény Újhagyma zöldje A...

Mantarlı tavuk ciğeri (Gombás csirkemáj) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 kg csirkemáj ½ kg gomba 2 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 ek. sűrített paradicsom (domates salçası) ½ ek. paprikakrém 1 db paradicsom 1 db paprika 4 ek olívaolaj Só, bors, őrölt...

Kömbe – Szegedi Ági

A kömbe Hatay egyik jellegzetes aprósüteménye, ünnepi alkalmakra gyakran sütnek ilyet. Sajátos sütőformája van, ami voltaképpen egy belülről mintásra faragott fakanál.     Hozzávalók: 5 pohár (2 dl-es)...