2018. augusztus 19.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj

Hozzávalók (2 adag) 25dkg csirkemáj, falatnyi darabokra vágva 1 kávéskanál őrölt római kömény 1 kávéskanál őrölt szegfűbors ¼ kávéskanál őrölt fahéj ½ kávéskanál füstölt paprika (opcionális) frissen őrölt bors 1+1 evőkanál...

Yelpaze kurabiye (Legyező süti) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 3 lap baklavához való yufka tészta (réteslap is jó, abból 6 lap kell, mivel kisebb) 5 dkg olvasztott margarin 10 dkg étcsokoládé 1-2 ek étolaj Őrölt, sótlan pisztácia Kókuszreszelék A...

Portakallı ıslak kek (Narancsos, áztatott sütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 3 db tojás 1 pohár (2 dl-es) kristálycukor 1 cs. vaníliáscukor 1 török teáspohár (1 dl-es) étolaj 1 török teáspohár tej 1 török teáspohár frissen facsart narancslé 1 narancs reszelt...

Kıymalı, peynirli börek (Darálthúsos-sajtos börek) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 3 lap yufka (vagy réteslap) 1 db tojás 1 dl joghurt 1 dl étolaj 1 dl tej 1-2 cs só Margarin a tepsi kikenéséhez A töltelékhez: 50 dkg darálthús 1 közepes fej vöröshagyma 2-3...

Rüzgar gülü kurabiye (Szélrózsa sütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2,5 pohár (2 dl-es) liszt 125 g szobahőmérsékletű margarin ½ pohár porcukor ½ pohár kukoricakeményítő 1 cs sütőpor 1 cs vaníliáscukor ½ pohár étolaj 1 db tojás 1 ek kakaópor csokicsepp, vagy tört...

Domates soslu, zeytinli tavuk butları (Csirkecombok paradicsomszószban, olívabogyóval) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 0,5 dl olívaolaj 1 ek sűrített paradicsom (domates salçası) 1 ek paprikakrém (biber salçası) 5-6 db csirkecomb A paradicsomszószhoz: 3 pohár reszelt paradicsom 1 ek sűrített paradicsom (domates salçası) só, őrölt...

Çarkıfelek kurabiye (Golgotavirág aprósütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 5 pohár (2 dl-es) liszt 25 dkg margarin ½ pohár étolaj 1 db tojás 1 pohár porcukor 1 török teáspohár (1 dl-es) keményítő 1 cs. sütőpor 1 cs. vaníliáscukor 2 ek kakaópor 1...

Darált húsos zöldborsó – Betty Gün

Hozzávalók: 250 g darált marhahús 800 g új zöldborsó 2 db burgonya (nagyobb darabokra vágva) 1 db vöröshagyma (apró darabokra vágva) 1 db sárgarépa (nagyobb darabokra vágva) 2-3 db paradicsom...

Kartopu kurabiye (Hógolyó aprósütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 ek margarin 1 török teáspohár (1 dl-es) étolaj 1 török teáspohár kókuszőrlemény (a kókuszreszeléket őröljük porrá) 1 cs vaníliáscukor 3 ek porcukor 1,5 pohár (2 dl-es) liszt A tetejére: 2...

Miért mondják, hogy a kadayif Diyarbakırban az igazi?

Legalább háromféle különböző lisztet addig kell keverni vízzel, míg sűrű és tejszínű nem lesz. A keveréket 6-8 órán keresztül pihentetik, és csak a végén keverik...