2019. június 24.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Paskalya çöreği (Húsvéti kalács) – Szegedi Ági

Habár a Húsvét keresztény ünnep, a húsvéti kalács Törökországban is kedvelt péksütemény. Íme a recept: Hozzávalók: ½ pohár langyos víz (a pohár 2,5 dl-es) ½ pohár langyos...

A török gasztronómia 9 Instagram-sztárja

  A cikk szerzője – Aydan Üstkanat – maga is séf, ételfotós, ételstylist, gasztronómiai cikkek és könyvek írója és recept-szaktanácsadó. 11 éve ír gasztro témájú cikkeket...

Törökország legkedveltebb ételei… Az elsők között nem kap helyet sem a kebap, sem a...

A TasteAtlas (Ízatlasz) gasztronómiai portál célja, hogy bemutassa az egyes nemzetek hagyományos receptjeit és legjobb éttermeit. Az oldal szerkesztői több mint 100 olyan török ételről...

Kırmızı biberli ve kaşar peynirli yumurta (Sajtos rántotta kápia paprikával) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2 db nagy kápia paprika 4 db tojás 5 szelet félkemény sajt só 2 ek étolaj 1 tk vaj A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékonyan felszeleteljük. A sajtot apróra kockázzuk. A...

Yoğurtlu brokoli salatası (Joghurtos brokkolisaláta) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 fej brokkoli 1 szál sárgarépa 4 gerezd fokhagyma 2 dl natúr joghurt só, őrölt pirospaprika A brokkolit és a meghámozott sárgarépát sós vízben megfőzzük vagy gőzben megpároljuk. A...

Kakaolu ıslak kek (Kakaós áztatott sütemény) – Szegedi Ági

Ezt a süteményt készítik úgy is, hogy a nedves hozzávalókból valamennyit elkülönítenek, és azzal locsolják meg a megsült tésztát. Én kicsit szkeptikus vagyok a...

Tavuk topkapı (Rizzsel töltött csirkecomb törökösen) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 18 db csirke felsőcomb filé (a töltelékkel arányosan csökkenthető) ½ török teáspohár (1 dl-es) olívaolaj 1 pohár (2,5 dl-es) rizs 2 fej vöröshagyma 1 db paradicsom ½ cs. fenyőmag 1...

Havuçlu dana yahnisi (Sárgarépás borjútokány) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 500 g borjúhús (pl. lábszár) 1 közepes fej vöröshagyma 1 nagy gerezd fokhagyma 3 db nagy sárgarépa 4 ek. étolaj 1/2 kk. őrölt pirospaprika ½ kk. őrölt bors 1 kk. őrölt...

6 város, 12 étterem – Gasztronómiai élmények Törökországban

Törökország bármely területén óriási a kínálat éttermekből: a hagyományos ízeket kínálóktól a kebabon és a neves séfek fogásain át a nemzetközi konyháig mindent kipróbálhatunk. Eligazodni...

Çektirilmiş tavuk göğüslü şiş (Csirkenyárs darált csirkemellből) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 egész csirkemell ½ vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tk. őrölt pirospaprika só, bors, köfte fűszerkeverék – ennek híján őrölt római kömény, kakukkfű, koriander, menta (ízlés szerint) ½ pohár...