2018. április 25.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

150 éves az iskender kebab

Egy viskószerű üzlet Bursa utcáinak egyikén… Márványasztalok, festetlen székek - hogy ne maradjon rajtuk zsírfolt és könnyen tisztíthatók legyenek. Egyesek munkásruhában, mások nyakkendőben. És...

A pekmez

Télen az egyik legjobb módja annak, hogy felkészítsük immunrendszerünket a hideg ellen, ha olyan egészséges ételeket eszünk, mint a „pekmez” (mustméz). Már a korai...

Kalburabastı (Szitával mintázott, diós aprósütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók:10 dkg vaj, vagy margarin 1 ek étolaj 1,5 ek joghurt ½ török teáspohár tej (a teáspohár 1 dl-es) 2 vizespohár liszt (a vizespohár 2 dl-es) 2 ek búzadara 1...

A törökök röviditalához olyan erősnek kell lennie, mint egy oroszlán

Jólesik a nyári melegben a dondurma, télen pedig egy rövid rakitól hevül fel a testünk. Ha megéhezünk, akkor jöhet egy kis hamsili pilav vagy...

Gökkuşağı börek (Szivárványbörek) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 5 lap yufka tészta (török boltban kapható, ennek híján masszívabb réteslap) 1 db tojás 2 dl joghurt 1 dl étolaj1. töltelék: 10 dkg krémfehér sajt (beyaz peynir)2. töltelék: 30...

Simit

Aki járt már Törökországban, az tudja, hogy szinte mindenhol belebotlunk ebbe a nagyszerű péksüteménybe. Kínálják utcán, teázókban, szállodák reggeli péksüteményei között. Finom, kelt tésztás,...

Çiçek poğaça 2. (Virágpogácsa 2.) – Szegedi Ági

Ez alkalommal a virágpogácsa egyszerűbb, töltetlen változatát mutatom be. Ez a pogácsa praktikus felhasználási módja a maradék kelt tésztának, ha elfogyna a töltelék egy...

Kıymalı bezelye (Darált húsos zöldborsó) – Szegedi Ági

Hozzávalók:500 g darált hús 1 közepes fej vöröshagyma 2 db paradicsom 1 szál sárgarépa 2 db nagyobb burgonya 500 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott) 3 gerezd fokhagyma 1 ek paprikakrém (biber...

Pizza poğaça (Pizza pogácsa) – Szegedi Ági

Hozzávalók:5 pohár (2 dl-es) liszt 1 pohár langyos tej 1 pohár langyos víz 1 pohár étolaj 2,5 dkg élesztő 1 db tojás (a fehérje a tésztába, a sárgája a...

Çikolatalı revani (Csokoládés revani, vagyis grízes piskóta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:4 db tojás 1 pohár (2 dl) kristálycukor 1 pohár búzadara 1 pohár joghurt 1 pohár étolaj 1 citrom reszelt héja 2 pohár liszt 1 cs. sütőpor 3 ek kakaóporA sziruphoz: 5 pohár...