2020. december 1.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Çerkez tavuğu (Cserkesz csirke) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 egész csirkemell (készíthetjük a csirke más részeiből is) 1 fej vöröshagyma szemes bors, só 4 szelet szendvicskenyér 1 dl tej 1 ½ pohár dióbél 2 gerezd fokhagyma só, őrölt bors,...

Ton balıklı pilav (Tonhalas piláf) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 pohár rizs (a pohár 2 dl-es) ½ doboz tonhalkonzerv (kb. 20 dkg - kis dobozosból használjunk kettőt) 1 kis fej vöröshagyma 2-3 ek. étolaj 2 ek. árpatészta...

Havuç çipsi (Sárgarépa chips) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 4 db nagyobb sárgarépa 2 ek. étolaj 3 gerezd fokhagyma összezúzva (vagy fokhagyma granulátum) őrölt rozmaring, só A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd rézsútosan, vékonyan felszeleteljük. Összekeverjük az étolajjal...

Fırında acılı tavuk budu (Csipős csirkecomb sütőben sütve) – Szegedi Ági

Hozzávalók:   3 db egész csirkecomb (vagy 6 db alsó- vagy felsőcomb) ½ török teáspohár tej (a pohár 1,25 dl-es) 2 ek. étolaj 3 gerezd fokhagyma 2 kk. kakukkfű ½ kk....

Karamel soslu elmalı pasta (Almás sütemény karamellöntettel) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 3 db tojás 1 rakis pohár kristálycukor (a pohár 2,25 dl-es) 1 kávéscsészényi tej (a csésze 75 ml-es) 1 kávéscsészényi étolaj 1 teáspohárnyi mazsola (a pohár 1,25 dl-es) 1...

Buğday pilavı (Búzapiláf) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 nagy pohár (2,5 dl-es) búza 3 ek. étolaj 1-1 db piros és zöld paprika 1 fej vöröshagyma 1 ek. sűrített paradicsom só, bors A búzát megmossuk, beáztatjuk egy órára,...

Tepside elmalı pasta (Almatorta tepsiben) – Szegedi Ági

Hozzávalók: A tésztához: 2 pohár liszt (a pohár 2 dl-es) 150 g vaj (vagy margarin) ½ pohár cukor 1 db tojás reszelt citromhéj (opcionális) A krémhez: 3 db tojás ½ pohár cukor 2 pohár...

Sajt a barlangból: Divle Obruk

  A világ öt elsőrangú, bőrköntösben érlelt sajtjának egyike, melynek csodájára járnak a a gasztronómusok. Séfek kínálják étlapjukon. Mint egy mese címe: a sajt a...

Şöbiyet tatlısı – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 csomag baklavához való yufka tészta (ebben kb. 40 lap van, ezért ha réteslapot használunk, több csomag kell hozzá) 20 dkg vaj   A töltelékhez: 1 pohár darált...

Kapuska – Szegedi Ági

A kapuska a törökök káposztás egytálétele. Készítik önmagában, rizzsel, darált hússal vagy kockákra vágott hússal is. Ezúttal a darált húsos változat következik.   Hozzávalók: ½ fej káposzta 40...