2020. július 6.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Buğday pilavı (Búzapiláf) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 nagy pohár (2,5 dl-es) búza 3 ek. étolaj 1-1 db piros és zöld paprika 1 fej vöröshagyma 1 ek. sűrített paradicsom só, bors A búzát megmossuk, beáztatjuk egy órára,...

Tepside elmalı pasta (Almatorta tepsiben) – Szegedi Ági

Hozzávalók: A tésztához: 2 pohár liszt (a pohár 2 dl-es) 150 g vaj (vagy margarin) ½ pohár cukor 1 db tojás reszelt citromhéj (opcionális) A krémhez: 3 db tojás ½ pohár cukor 2 pohár...

Sajt a barlangból: Divle Obruk

  A világ öt elsőrangú, bőrköntösben érlelt sajtjának egyike, melynek csodájára járnak a a gasztronómusok. Séfek kínálják étlapjukon. Mint egy mese címe: a sajt a...

Şöbiyet tatlısı – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 csomag baklavához való yufka tészta (ebben kb. 40 lap van, ezért ha réteslapot használunk, több csomag kell hozzá) 20 dkg vaj   A töltelékhez: 1 pohár darált...

Kapuska – Szegedi Ági

A kapuska a törökök káposztás egytálétele. Készítik önmagában, rizzsel, darált hússal vagy kockákra vágott hússal is. Ezúttal a darált húsos változat következik.   Hozzávalók: ½ fej káposzta 40...

Hová utazik? Megmondjuk, mit egyen reggelire!

A Lokma (Falat) nevű népszerű gasztronómiai internetes magazin közzétette – nem először – Törökország térképét, méghozzá egy igazán különleges verzióban. A városok nevének helyén...

Katmer poğaça (Sajtos croissant) – Szegedi Ági

Törökországban katmer poğaça néven találkozhatunk különböző formájú, töltött, vagy töltetlen péksüteményekkel, melyek közös jellemzője, hogy több réteg tésztát nyújtanak ki...

Patlıcanlı, biberli, peynirli börek (Padlizsános, paprikás, sajtos börek) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 5 lap yufka tészta (vagy réteslap) 2 db sült padlizsán (vagy fél üveg sültpadlizsán konzerv) 4 db sült kápia paprika (konzerv is lehet) 20 dkg fehér sajt...

Yelpaze patlıcan kebabı (Legyező formájú padlizsánkebab) – Szegedi Ágnes

Hozzávalók:   2 db padlizsán   A töltelékhez: 500 g darált hús 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. olívaolaj (nem extraszűz) só, bors, őrölt pirospaprika, kakukkfű, őrölt...

Isztambul 5 legjobb kifőzdéje plusz egy bónusz Izmirből

Esnaf lokantası – magyarul nevezzük csak kifőzdének vagy étkezdének. Jellemzően icipici üzlethelyiségekben üzemel, akár mindössze 2-6 asztallal, és a helyieket – a mindig siető...