2019. február 20.
Türkinfo Gasztro

Gasztro

Gasztro

Balparmak tatlısı (Mézédes ujjak) – Szegedi Ági

Ez a sütemény vezir parmağı, azaz vezírujj néven is ismert. Hozzávalók: A tésztához: ½ csomag margarin (125g) ½ pohár (2 dl-es) étolaj ½ pohár kristálycukor 1 db tojás 1 török teáspohár...

Yoğurt soslu patlıcan ve patates mezesi (Előétel padlizsánból és burgonyából, joghurtszósszal) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2 db padlizsán 3 db burgonya 4 gerezd fokhagyma 1 nagy pohár joghurt étolaj őrölt pirospaprika só A padlizsánt felkockázzuk, majd sós, hideg vízben áztatjuk legalább 20 percig. Alaposan leitatjuk róla...

A vani reggeli a turisták szemével

Vanban a reggeli akkora jelentőségű, hogy a főutcával párhuzamos utcák egyike az emberek közt a „Reggelizők utcája”-ként vált ismertté. A török reggeli különféle sajtokból, olívabogyóból,...

Labne peynirli soğuk tatlı (Krémsajtos hideg desszert) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 1 doboz (25 dkg) natúr krémsajt (labne peyniri, mascarpone) 12 dkg csokoládé (ét-, tej-, fehér, ízlés szerint) ½ török teáspohár tej (a pohár 1 dl-es) csokoládés nápolyi,...

Türlü – Szegedi Ági

Az ételnek létezik húsos változata is, ezúttal a húsmentest mutatom be. Készíthetjük sütőben is. Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 1 db padlizsán 2 db cukkini 4 db burgonya 1 db zöldpaprika...

Havuç tatlısı (Sárgarépás desszert) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 4 db nagyobb sárgarépa 1 ujjnyi híján 1 pohár cukor (a pohár 2 dl-es) 1 cs. vaníliáscukor csipetnyi fahéj 1 cs. keksz 1 pohár mogyoró vagy dióbél A tejes krémhez...

Így készül a paradicsomos bulgur, azaz a török rizs

A török éttermekben kínált paradicsomos búzatöret, amit török rizsnek is neveznek házilag is egyszerűen elkészíthető. Önmagában is finom, húsételek, gyros mellé is kínálható, saláta...

Çöp şiş (Rablóhús) – Szegedi Ági

Az étel (egyes források szerint) azért kapta ezt a nevet (a çöp szó eredetileg szemetet jelent), mert a szokásos şiş kebabhoz vágott nagyobb húskockák...

Topalak çorbası (Gombócleves) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 50 dkg borjúcomb 2 l víz só, szemes bors, babérlevél 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek olívaolaj 2 ek sűrített paradicsom 1 tk szárított menta só, bors, őrölt római kömény 1...

Halka tatlısı (Karika desszert) – Szegedi Ági

Hozzávalók: 2 pohár víz (a pohár 2 dl-es) 5 dkg vaj 2,5 pohár liszt 1 cs. só 3 db tojás 2 ek búzadara 2 ek étkezési keményítő A sziruphoz: 2 pohár víz 3 pohár...