Francia és török egyéni győztes a Tüskecsarnokban

Budapest, 2016. október 23. A török Melek Hu örül, miután győzött a portugál Fu Yu elleni mérkőzésen a női verseny döntőjében az asztalitenisz Európa-bajnokságon a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. október 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A férfiaknál a francia Emmanuel Lebesson, a nőknél pedig a kínai származású, török színekben versenyző Hu Melek nyerte az egyes küzdelmeket a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A férfi egyes döntőjében két francia csapott össze, a 16-odikként rangsorolt, 28 esztendős Emmanuel Lebesson mellett – ugyancsak némi meglepetésre – a hatodik helyen kiemelt, 22. születésnapját két nap múlva ünneplő Simon Gauzy került a fináléba. Az első játszma a rutinosabb Lebessoné lett, s bár Gauzy a másodikban egyenlített, a folytatásban is ő irányított, s 3-1-es vezetésénél egy szettre került az aranyéremtől. Noha a rivális megpróbálta hibázásra kényszeríteni, az ötödik felvonásban is ő összpontosított jobban, s így ő lett Európa idei bajnoka.

A női egyes fináléja rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott, a nyolcaddöntőben Póta Georginát, a legjobb négy között pedig a címvédő román Elizabeta Samarát búcsúztató, ugyancsak kínai származású, portugál Yu Fu csak asszisztált a 27 éves, hatodik helyen kiemelt Hu Melek sikeréhez. A kilencedikként rangsorolt Yu az első három szettben összesen csupán kilenc pontot tudott összegyűjteni, s bár a negyedikben a török 10-7-nél három meccslabdát is elizgult, s így a portugál nyert egy játszmát, a vége sima győzelem lett.

Folytatás

Forrás: jochapress.hu