„Föld-ég, tűz-víz és az ember – Az én Törökországom” c. kiállítás Kőszegen

koszegi-ostrom-napok-kiallitasNijat Ayvaz török fotóművész „FÖLD-ÉG, TŰZ-VÍZ ÉS AZ EMBER – AZ ÉN TÖRÖKORSZÁGOM” c. kiállításának hivatalos megnyitójára 2015. augusztus 3-án, 17 órakor kerül sor Kőszegen, a Jurisics várban. A kiállítást Tarik Demirkan, a Türkinfo Alapítvány elnöke és a Türkinfo török-magyar kulturális hírportál főszerkesztője nyitja meg.

Nijat Ayvaz török fotóművész 1969-ben, a törökországi Tekirdağ (Rodostó) városában látta meg a napvilágot.

1992-ben a Müjdat Gezen Művészeti Központ Klasszikus Török Zene Tagozatán kezdte művészeti pályáját, és azt éveken keresztül egyre intenzívebben folytatta. Akkor vált nyilvánvalóvá a fotózás iránti szeretete is, napjainkig számos önálló kiállításon mutatkozott már be.

Tekirdağ egy álomváros (2005), A fény mélységeinek városa: Tekirdağ (2007), Tekirdağ egy álomváros a Márvány-tenger partján (2008) címmel három fotóalbuma jelent meg, valamint  elkészítette szülővárosáról a Tekirdağ város turistatérképe (2007) c. kiadványt.

A kiadott munkái új távlatokat nyitottak előtte, nemzetközi porondon is ismertté vált a neve. 2010-től a Török Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium hivatalosan is művészként jegyzi.

A 9. Kőszegi Ostromnapok keretében megszervezett kiállítása már Kecskeméten is nagy sikert aratott, a művész ezúttal Kőszeg városába invitál minden kedves érdeklődőt.

A rendezvénysorozatról bővebben itt olvashatnak.