Fırında Peynirli Kabak (Sütőben sült sajtos cukkini) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

4 db közepes cukkini
15-20 dkg krémfehér sajt (beyaz peynir, feta)
1 db tojás
10 dkg reszelni való sajt
2 ek olívaolaj
½ csokor kapor
½ csokor petrezselyem (ízlés szerint)
Só, bors

A cukkiniket megmossuk, hosszában kettévágjuk, sós vízben kissé előfőzzük. Ez alatt aprítsuk finomra a kaprot, reszeljük le a sajtot. A krémfehér sajtot villával törjük össze, keverjük krémesre az egész tojással és a kaporral, hintsük meg őrölt borssal. Sózni nem szükséges, mivel a sajt eléggé sós.
Egy tepsi alját locsoljuk meg az olívaolajjal. A félkész cukkinik belsejét kiskanállal kaparjuk ki. Ha nem túl magvas, hozzáadhatjuk a sajtos-tojásos töltelékhez. A cukkinit sorakoztassuk a tepsibe, töltsük meg, ízlés szerint meghinthetjük egy kis aprított petrezselyemmel is. A tetejét bőven szórjuk meg reszelt sajttal. 200-220°-ra előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo