Filmajánló – Emlékek útvesztőjében

A Bir küçük Eylül meselesi (Egy kis szeptemberi affér, Magyarországon Emlékek útvesztőjében címmel vetítették) című filmet 2014. február 14-én mutatták be a török mozik. A történet két főszereplője Farah Zeynep Abdullah és Engin Akyürek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ayse Yazici Celik (@itsmeayse88) által megosztott bejegyzés

A film az elejétől a végéig a közönségre fókuszál, a nézők végig kíváncsian várják, mi fog történni, végül minden kérdésre meglesz a válasz.

Farah Zeynep Abdullah és Engin Akyürek színészi játéka pedig még inkább élvezetessé teszi a történetet.

A filmet Bozcaadán forgatták, ami még különlegesebbé teszi a történetet. A film zenéjét az a Toygar Işıklı írta, akinek nevéhez többek között olyan sorozatok fűződnek, mint az Ezel – Bosszú mindhalálig, a Fatmagül, a Piszkos pénz, tiszta szerelem, a Bosszú vagy szerelem és a Babil vagy a jelenleg is futók közül a Gödör. A film zenéje hűen tükrözi a szigetlakók mindennapi életritmusát és a két főszereplő megható történetét. A rendező ezen kívül még egy híres Cyndi Lauper-számot is beépített a történetbe (Girls just want to have fun).

A történet főszereplője, Eylül (Farah Zeynep Abdullah), egy fiatal lány, aki egy tévétársaságnál dolgozik. Van egy gazdag színész barátja, Atil (Onur Tuna).

Egy nap autóbalesetet szenvednek, mely következtében Eylül feje megsérül, és nem emlékszik az elmúlt egy hónapra. Míg Eylül családja és barátai is folyamatosan azt mondják neki, hogy minden rendben van, Eylül kezdi belátni, hogy valami még sincs. Rossz érzés kezd kialakulni benne. Arra is kíváncsi, hogy miért nem emlékszik erre az időre, és miért villannak be folyamatosan egy sziget képei. Kényszeríti legjobb barátját, Berrakot (Ceren Moray), hogy mondja el neki, mi folyik itt valójában. Így Eylül megtudja, hogy Berrakkal és Atillal egy hónappal a baleset előtt nyaralni voltak Bozcaada szigetén.

Eylül ragaszkodik ahhoz, hogy visszatérjen oda, és vonakodva bár, de Berrak is vele tart. Miután Eylül rájön, hogy barátja egyértelműen rejteget előle valamit, otthagyja őt a szállodában, és egyedül próbál rájönni az igazságra. Első útja a helyi kis étteremhez vezet, ahol találkozik egy fiatal férfival, Tekinnel (Engin Akyürek), aki nyomban felismeri őt, de Eylül nem emlékszik rá. Tekin egy kissé esetlen, naiv férfi, aki karikatúrákat rajzol turistáknak, így tartja el magát. Tekin beszédbe elegyedik vele, és végül sikerül rávennie Eylült, hogy találkozzanak este egy közeli étteremben. Tekin ott elmeséli neki, hogyan találkoztak. Amikor Berrak tudomást szerez róla, hogy Eylül Tekinnel találkozik, figyelmezteti őt, hogy menjen el, Eylül ekkor megijed és elszalad. Tekin követi, és amikor utoléri, újabb emléket oszt meg a lánnyal az együtt töltött idejükről.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cemre Çığman (@cigmancemre) által megosztott bejegyzés

Berrak Eylül keresésére indul, és amikor megtalálja, Eylül nagyon össze van zavarodva a feltörő emlékek miatt, így Berrak ragaszkodik ahhoz, hogy hagyják el a szigetet. Eylül végül úgy dönt, hogy nem megy haza, hanem Tekinnel marad.

Berrak ekkor felhívja Atilt, aki szintén elutazik a szigetre és ketten szembesítik Eylült az igazsággal. Hogy mi az, azt nem árulom el. Akit érdekel, nézze meg a filmet, mely magyar szinkronnal is elérhető Emlékek útvesztőjében címmel az alábbi linken:

https://videa.hu/videok/film-animacio/emlekek-utvesztojeben-hd-romantikus-2014-r1kWpFTwYwkx9wts

Forrás: ciddimisin.weebly.com

Kollár Kata – Türkinfo