Felnéznek rájuk, de győzni szeretnének a törökök ellen az FK Csíkszereda fiataljai

Fotó: Pinti Attila

Karrierjük legfontosabb mérkőzéséhez érkezetek az FK Csíkszereda U19-es korosztályú labdarúgói: szerdán 17 órától a török bajnok Galatasaray együttesét fogadják az ifjúsági Bajnokok Ligája első körében.

Nem gyúródtak a bukaresti újságírók az eseményt felvezető kedd délutáni sajtótájékoztatón, a román központi médiát senki sem képviselte a csíkszeredai stadion konferenciatermében megtartott eseményen. Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke köszöntötte a vendégeket és a megjelent újságírókat, majd miután kiderült, hogy a román médiát nem képviseli senki, elmondta: ez a tény is bizonyítja, hogy a bukaresti román sajtót csak a cirkusz érdekli, a románok és a magyarok összeugrasztása, és nem az, hogy az FK Csíkszereda képviseli Romániát az UEFA Youth League-ben”.

Neves labdarúgó volt a Galatasaray U19-es csapatának vezetőedzője. A Nyugat-Berlinben született, 39 éves Hakan Kadir Balta ifiként a Herta BSC csapatában játszott, majd kilenc évig a Galatasaray felnőtt együttesében futballozott, 50-szeres török válogatott. „Hosszú és fárasztó út után érkeztünk Csíkszeredába. Egyetlen hiányzó játékosunk van, de bízok a jó szereplésben. Érdekes tapasztalat lesz számunkra ez a párharc, mi két meccsben gondolkodunk” – mondta el Balta. A Galatasaray ificsapatának kapitánya, Baran Aksaka kihangsúlyozta, hogy jól érzik magukat Csíkszeredában, nagyon jó a pálya és bízik a pozitív eredményben.

Demény Norbert irányította tavaly is az FK Csíkszereda ificsapatát az UEFA Yoth League-ben, amely a francia bajnok Angers-vel szemben maradt alul. „Idén több időt töltöttünk együtt, voltak meccseink, a csapat egy része a 3. Ligában, egy másik része az Ifjúsági Ligában szerepelt, páran pedig a felnőtt csapatban léptek pályára. Jó a hangulat, a fiúk tudják, hogy ez egy más fejezet, ez nem a hazai bajnokság. Elemeztük az ellenfelet, nagyon jó a keretük, szervezettek, egyáltalán nem lesz könnyű ellenük, de ezen a szinten nincsenek gyenge csapatok” – nyilatkozta Demény.

Folytatás

Forrás: sport.szekelyhon.ro