Egy másik híres török desszert: Tulumba tatlısı

– 30 dkg liszttulumba_tatlisi
– 5 dl tej
– 4 egész tojás
– csipet só
– 1 csomag sütőpor
– olaj

A sziruphoz:

– 70 dg cukor

– 6 dl víz

– citrom

A vízben feltesszük főni a cukrot néhány karika citrommal, és szirupot készítünk belőle. Egy edényben feltesszük a tejet 1 dl olajjal és egy csipet sóval. Ha felforrt, levesszük a tűzről, egyszerre beleöntjük a lisztet és addig keverjük, amíg sima nem lesz. Kihűtjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és a sütőport. Felhevítjük az olajat és nyomózsák segítségével ízléses darabokat nyomunk az olajba. Aranysárgára sütjük. A kész tulumbát tálba tesszük és leöntjük a sziruppal. Amint kellő mennyiségű szirupot ivott be, máris fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat! Afiyet olsun 🙂

2013-02-11

Nushe