Döntetlennel utazik Törökországba a Csíkszereda az ifi BL-ben

Kép forrása: fkcsikszereda.ro

Bravúros döntetlent játszott hazai pályán a Csíkszereda U19-es focicsapata a török Galatasaray ellen az ifjúsági Bajnokok Ligája felsőházi rájátszásában.

Az FK Csíkszereda egymást követő második szezonban képviseli Romániát a ifjúsági Bajnokok Ligájában, a székelyföldiek legutóbb a francia bajnok Angiers ellen korán búcsúztak a sorozattól. Idén sem volt könnyebb sorsolásuk, Törökország kirakatcsapatán, a Galatasaray AŞ-en kell túljutniuk.

A török sztárcsapat kezdte jobban a mérkőzést, a 11. percben egy kiváló indítás után Ali Bülbül szerezte meg a vezetést. A csíkszeredaiak első helyzetére az első félidő végéig kellett várni, amikor Omar El-Sawy szerzett labdát, majd passzolt Bíró Tamásnak, aki a hálóba juttatta a labdát, a gólt azonban les miatt érvénytelenítette a boszniai játékvezető.

A fordulást követően a székelyföldi csapat sokkal céltudatosabban kezdett játszani, aminek a 64. percben meg is lett az eredménye, Sebestyén Botond készítette elő a labdát az egyiptomi származású, de marosvásárhelyi születésű Omar El-Sawy elé, aki a kapuba lőtt és kialakította a 1-1-es végeredményt.

A párharc visszavágóját három hét múlva, október 5-én Törökországban játsszák.

Az FK Csíkszereda továbbjutás esetén az ukrán Rukh Lviv és lengyel Zagłębie Lubin párharcának győztesével játszik.

Forrás: m4sport.hu